Opel Omega Caravan 2.5TD NOTatm - M2x

Klubi külastajate autod. Nendest pildid ja info.
Vasta
M2x
Huviline
Postitusi: 318
Liitunud: 04 Apr 2013 12:23
Auto: E39 530D
Asukoht: Tartumaa
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 6 korda

Opel Omega Caravan 2.5TD NOTatm - M2x

Postitus Postitas M2x »

Nonii. Tean, et mõned inimesed ootavad teemat, peale esimese paagitäie läbisõitmist võib vist juba ühtteist kirjutada ka.
Saamislugu- kuna ustav E34 hakkas kere ja mootori mõttes järjest kiiremini ära surema ja hunnik pisivigu käis ka juba nii närvidele, tuli remondi asemel hoopis otsus autot vahetada. Esimest korda elus rohkem soovist, kui sunnist. Sai päris tükk aega ringi surfata, käis mõtteid Saabist Audini, aga päris kiiresti sai selgeks et "best bang for the buck" on ikkagi Omega. Sai auto kähku välja valitud, aga finants ei jõudnud nii kiiresti järgi ja 110kw sedaan osteti ära. Nädal aega oli kõhklusi, kas siis üldse jne jne, kuna turul oli valida ainult 2.2 106 ja 2.2 diislite vahel reaalselt. Siis hea sõber tanellenat käis välja idee, et pane foorumisse teema üles. No fain, eks ma siis panen. Tuli pakkumiseks terve hunnik MV6-si, aga silma jäi kohe varasemast veidi tuttava mootoriga vanakooli BMW südamega automaat. Jutt kiire, kokkulepped tehtud, paari päevaga sain asjad jonksu ja bussiga Pärnu poole ajama.
Fun fact- kuni kohalejõudmiseni ei olnud mul vähimatki ideed, kas tegu on sedaani või universaaliga, kuna pilte minuni ei jõudnud. Vahet pole- ootasime nagu lapse sündi, ainult jupp maad valutum. Poole tunniga oli selge, et see ongi see ja sai diil tehtud- tänud veelkord Tomzzile.

Autost:
Hõbedane touring, 2000a algusest. Automaat, kuna sportlikust huvist (loe- minu mingisugusest kiiksust) tahtsin ära proovida. Must mäludega nahksisu, päris heas korras. Bose heli+ mf rool. Püsikas. Istmesoojendused. Xenon. Põmst niipalju juttu ongi, varustust nagu on ja ei ole ka, minu jaoks kõik vajalik ja vinge on samas olemas. Katuseluuk oleks lahe lisa, aga puudumine ei häiri. Vähem asju mis katki läheb. See-eest said kenad 17" suverattad kaasa, olemas on pagasiruloo ja kutsu taltsutamise võrk ka. Mäletan, Taneli autole sai neid otsida, too hetk oli paras defitsiit.

Vigu on ka, panen siiani avastatud staffi siia kirja, siis saab hakata vaikselt vaatama, mis järjest maha läheb.
*Nina tiba avariiline. Vahva, et uued jupid küljes on, aga kapotialuse tala koos tuleümbruse plekiringiga peab ikkagi ära vahetama, parasjagu natuke kõver, et tuld ma sirgelt ette ei saa. Kapott käib nüüd inimlikult ühe inimese jõuga lahti juba ja tulealused liistud panin ka enamvähem paigale. Ca 100€ jupp + väike keevitus-värv. Pole midagi hullu.
*Väike rooste tagakoobastel. Lasen praegu roostesurma ja mingi määrdega üle, kui soojemaks läheb, võtan lihvi kätte ja vaatan kas saab inimlike võtetega korda (kilode kaupa pahtlit ei viitsi möksima hakata) või on samuti lihtsam keevitusega asi ära lahendada. Üksikud mullitavad täpid tahavad veel tähelepanu, paar tükki on väga lollide kohtade peal aknatihendi lähedustes, aga saab vast hakkama.
*Juhiukse kesklukumootor? või mingi mikrolüliti vms sai otsa- paar korda pani puldist uksed lukku-lahti, siis enam juhiust ei lülitanud. Seepärast ei luba ka ülejäänud autol lukku minna. Võtmega toimib. Tegemine jääb ka ilmselt soojemasse aega.
*Kast. Töötab so-so. Kuni keskmise gaasiga on kõik maru hästi, aga 1-2 vahetus on vahepeal troll, suurema gaasiga paneb vahest pauguga, peale järsemat pidurdamist ei lülita vahest kohe käiku sisse tagasi. Kasti filter olemas, Hõbenoolega juba ühendust võetud. Saab ehk tuleva nädal midagi sellega selgemaks, äkki piisab kastile natuke armastust õlivahetuse ja hoolduse näol. Muidu sõidu ajal on sujuv ja vaikne. tehtud
*Pumpa on näpitud. Üle vaadates ei taibanud kohe sooja mootori hetkekulu kompust vaadata, tiba kõrge teine. Pumpa on nähtavasti tiba peale koputatud, külmalt käivitub OK, soojalt ÜLDISELT enamvähem, vahest mitte perfektselt, aga midagi hullu hetkel pole. Samas ei suitse ja edasi käib heasti. Külmalt hääästi natuke lagiseb, ei oska sellesse kuidagi suhtuda hetkel. Tüüpiline diisel? Pump paika koputatud, käivitus parem
*Starteri pendiks tujutseb. See viga jälitab mind juba mitmenda autoga, eks saab seda ka varsti remontida.
*Salongis on pisivigu koristada, standartsed asjad üldiselt- juhi aknalülitil üks jalg ära murdunud, kindalaeka käepide ära murdunud, tuhatoos-laegas ei käi iseenesest lahti, üks tagumine klapitav peatugi ei püsi üleval, paar naginat uksepolstrites. Klassikaline jama nuppude ja juppide kummipindadega, mis on nagu sulanud-mustuse segu ja mingi löga moodi. Kuidas seda parandada, pakkuge ideid. Atsetooniga see vana jama maha leotada? peatugi tehtud. Tuhatoos käib juba lahti, aga enam ei püsi väga hästi kinni :P
*Kuskil jõuülekandes või sillatalas on mingi lõtk- pakun kardaani giubosid või sillatala pukse, gaasiga mängides on väike nõks tunda, mis ei tule kindlasti kastist. EDIT: Differ.
*Esisillas on kerge kolin, kõlab juba bemmist tuttava stabika kondi moodi.
*Istme mälude paika keeramisega krutib juhi peegli kas täitsa üles või täitsa alla. Parem peegel ei liigu üldse üles ega alla, kas peabki nii olema? Sisepeegel funktsib iseenesest, aga isetumenemisest ei ole aru saanud, kas teeb midagi või mitte.
*Kõrvalistuja tool ei sõida täitsa ette, kuskil 1/3 või isegi poole peal kiilub kinni. Raudselt mingi fossiilistunud friikas vahel. tehtud
Pilte saab, kui jõuan/viitsin pesulas ära käia, praegu ei julge eriti aiast väljagi sõita, aga näed peab. Ammugi siis veel rahvale pilte jagada..

Ise olen jube rahul ikkagi siiani, hind oli ikkagi vastav ja midagi hullu jama pole välja tulnud. Mootorit peab natuke kasima, äkki saaks mõne õlileemetise vähemale ikkagi. Öeldakse küll, et TD peabki väljastpoolt ka hästi õlitatud olema, aga no natuke viisakam võiks ikka olla. Mootori plastikkatte tahaks ka kuskilt pedantluse mõttes välja otsida.

Novot siis.
Ühe hädise pildi panen ikka- kohe peale ostmist sai natuke poosetatud. Abikaasa aga üritas telefoni korpust liimida, mille tagajärjel jäi kaamera klaasile superliimi lärakas, niiet... Vähemalt auto kuju järgi saab tõendada, et ikkagi Omegaga tegu.
Pilt
Viimati muutis M2x, 03 Juun 2017 11:30, muudetud 5 korda kokku.
Mul juba sünnist saati bemmi süda sees...
ahti22
Huviline
Postitusi: 909
Liitunud: 17 Okt 2010 13:34
Asukoht: Türi
Tänanud: 0
Tänatud: 0
Kontakt:

Re: Opel Omega Caravan 2.5TD atm - M2x

Postitus Postitas ahti22 »

Selle mootorikatte ehk leiab riiulist, aga hetkel ära ei julge lubada sest ei tea kas minu omal (mis alles platsil) on see olemas või mitte. Radika peal ja külgedel käib ka kate mida sul vist seal ei ole :) Parempoolne peegel võibolla vahetatud ja puudub mälufunktsioon, või on peegli pistikus ühendus klemmid ära oksüdeerinud. Seda isetumenemist ei panegi otseselt tähele. On ainult aru saada siis kui keegi taga sõidab, siis ei pimesta peeglist tulev valgus. Nende nuppudega on see kehva asi, et kui sealt see kummi kiht eemaldada siis jääb ülejäänud detailidest tumedam. Valutum variant on need nupud kõik välja vahetada(Ebay aitab).
Rax
Klubiliige
Postitusi: 3455
Liitunud: 08 Mär 2013 00:31
Auto: 2.5DTI
Asukoht: Tartu linn
Tänanud: 60 korda
Tänatud: 78 korda

Re: Opel Omega Caravan 2.5TD atm - M2x

Postitus Postitas Rax »

Kui ma õieti mäletan siis Ahti tulevasel pillil on see moto kate olemas :D
56232754
ahti22
Huviline
Postitusi: 909
Liitunud: 17 Okt 2010 13:34
Asukoht: Türi
Tänanud: 0
Tänatud: 0
Kontakt:

Re: Opel Omega Caravan 2.5TD atm - M2x

Postitus Postitas ahti22 »

Rax kirjutas:Kui ma õieti mäletan siis Ahti tulevasel pillil on see moto kate olemas :D
Siis jääb vana üle :D
Rax
Klubiliige
Postitusi: 3455
Liitunud: 08 Mär 2013 00:31
Auto: 2.5DTI
Asukoht: Tartu linn
Tänanud: 60 korda
Tänatud: 78 korda

Re: Opel Omega Caravan 2.5TD atm - M2x

Postitus Postitas Rax »

Ühe õhtuga kaks hõbedast caravani klubis juures. Normaalne, caravanid vist hakkavad üldse siin võimu võtma ma vaatan :D
56232754
Kasutaja avatar
Jospa
Klubiliige
Postitusi: 3806
Liitunud: 31 Mai 2007 22:42
Asukoht: Tartu linn
Tänanud: 106 korda
Tänatud: 84 korda

Re: Opel Omega Caravan 2.5TD atm - M2x

Postitus Postitas Jospa »

Caravanid ja dislad
2.0 100kw Omega pre
3.0 155kw MV6 Omega pre
3.0 155kw V6 Omega pre
3.0 160kw CRD Jeep GC
2.5DTI 110kw fl
2.5 131kw/48kw Hybrid RAV4
Jürts
Omegaclub juhatus
Postitusi: 3201
Liitunud: 02 Okt 2007 19:10
Auto: omega 2,5 DTI 2002 a
Asukoht: Jõhvi
Tänanud: 69 korda
Tänatud: 78 korda

Re: Opel Omega Caravan 2.5TD atm - M2x

Postitus Postitas Jürts »

Huhh,pikk jutt.Loodame,et edaspidi tuleb lühemaid jutte,muidu ma jälle ei jõua lugeda ja kustun poole postituse peal ära,nagu Martink'i autoteemade puhul :mrgreen:
A olen seda pilli isegi näinud ja oleks seda musta nahka sealt tahtnud,aga Marek ei paistnud väga tahtvat anda/ vahetada :)
Kasti saad raudselt tööle õlivahetusega ja isetumenev töötab kindlasti,aga toonklaas pidurdab enamus valgust kinni ,seega ta praktiliselt kunagi oma tööd tegema ei pea.
No näed,ongi juba Su muud mured meelest läind ja ei saa aidata :mrgreen: a küll teised aitavad ;)
Kleebiste omandamise,või klubiga liitumise soovi korral pöörduda minu poole läbi priva,või helistades 56643833.
zapik
Huviline
Postitusi: 221
Liitunud: 16 Dets 2007 18:33
Tänanud: 0
Tänatud: 0

Re: Opel Omega Caravan 2.5TD atm - M2x

Postitus Postitas zapik »

Isetumenevat saad taskulambiga testida. Näita andurile peale ja tõmbab kohe korralikult tumedamaks.
Istme mälud oled ise salvestanud? Kui eelmisest omanikust, siis äkki oligi nii paigas et pidi üles või alla keerama. Pane peegel ja iste enda järgi paika ja salvesta üle.
Kasutaja avatar
Martin
Klubiliige
Postitusi: 2716
Liitunud: 24 Dets 2012 14:00
Auto: 3.5 Bi-turbo+1,8 Omega A+1.9TDi Saab 95+Kawasaki ER-6n
Asukoht: Keila/Tallinn
Tänanud: 31 korda
Tänatud: 83 korda

Re: Opel Omega Caravan 2.5TD atm - M2x

Postitus Postitas Martin »

roostesurma puhul soovitan sellist isendit https://goo.gl/photos/HXsBPteabPRoM9EbA" onclick="window.open(this.href);return false; Maksab küll jube palju 250ml 10€, aga see eest sada korda parem kui mingi buvanols. Esimene kord kui seda nägin siis oli see kantud 6 kuud varem mingi rondi tagaluugile ja mitte mingit roostet, enda ühel autol on ka lihtsalt tuimalt tõmmatud 2 kuud tagasi, et edasi ei sööks ja suvel värvimisse saata. Buvanols aga juba kolmandal päeval uuesti kollane.
Aknatihendid käivad suht lihtsalt ära, kui küljeklaasidest räägid
Kui soojastpeast on kulu kõrge, siis on pumpa maha löödud. Ma soovitan isiklikust kogemusest pigem peale lüüa. nii 0,6L/h soojastpeast ilma ühegi tarbijateta(k.a kliima välja lülitatuna). Üldine kulu läheb madalamaks ja minek paremaks.
tagasillas võivad olla suured puksid läbi. Ära mingeid odavaid junne osta, siis oled nagu kummipaela otsas pärast.
53917831 Diagnost
võtmed viewtopic.php?f=23&t=13081
varuosad viewtopic.php?f=23&t=15038
tööriistad viewtopic.php?f=49&t=13534
M2x
Huviline
Postitusi: 318
Liitunud: 04 Apr 2013 12:23
Auto: E39 530D
Asukoht: Tartumaa
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 6 korda

Re: Opel Omega Caravan 2.5TD atm - M2x

Postitus Postitas M2x »

@ Jürts- toonklaasi pole. Küll millalgi kaugemas tulevikus tuleb, ideaalis tahaks saada tumelilla peegelkile (mõistliku läbipaistvusega, äkki isegi 45% või 60%), seda 95st enam ei pane nagu bemmil oli, öösel tagurdamine on suht mälumäng, kas taga oli nüüd post või ei. Peaks selline päikese käes peegeldav lillakas hõbedasel autol päris kena välja nägema minu peas.
@ zapik-Mälud olen üle salvestanud jah, mitu korda, sättisin kõik paika, aga juhipeeglit krutib ikka üles-alla kuidas tahab ja lõppu välja.
@Martin- super, tänud soovitamast. Hea asja eest 10€ pole üldse palju ju tegelikult :) Roostega on see värk, et A-piilaril on paar täppi esiklaasi tihendi nurga all, tagaluugil samuti ja üks loll koht on antenni nurga all :D

Väike updeit ka hommikul otsa. Said alla uued talvekad kuna hommikul ei saanud autoga aiast ülesmäge välja enam hästi. Siis tekkis mõte hõbenoolde helistada. Öeldi, et kui tunniga kohale jõuda, saaks kohe töösse võtta. Sai natuke linnas mingeid ökokäpikuid terroriseerida ja talvekad kohe kõvasti proovile panna. Nüüd siis auto juba lae all ja anti elulootust isegi :D Eks tagasi sõites näis, kuda driftib 8)
Mul juba sünnist saati bemmi süda sees...
tanellenat
Huviline
Postitusi: 1228
Liitunud: 05 Mär 2010 20:45
Asukoht: Pärnu
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 16 korda

Re: Opel Omega Caravan 2.5TD atm - M2x

Postitus Postitas tanellenat »

Lõpuks Sa muffin tegid teema :D :D :D
Aitan siis teiselt poolt tehtud pepu pildiga :D
Pilt
Maitseained SINU lauale-tsekka linki ja vali oma lemmikud
http://omegaclub.org/viewtopic.php?f=49&t=14101
M2x
Huviline
Postitusi: 318
Liitunud: 04 Apr 2013 12:23
Auto: E39 530D
Asukoht: Tartumaa
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 6 korda

Re: Opel Omega Caravan 2.5TD atm - M2x

Postitus Postitas M2x »

Tegin Kadrinal väikese pooseka metsa ääres, kunagi meeles hea pidada, mis päev see talv lumi maas oli.
Image

Hõbenooles läks siis üldjoontes hästi, kast toimetab nagu uus, käitub tükk maad erksamalt ja lustakamalt, kasti poole pealt enam nõksutamisi pole. Küll tuli aga välja, et difris on lõtk, mis R-D-N vahel ja sõites gaasiga mängides kolksu teeb. Tahan selle veel ise üle vaadata, ehk on ikkagi vahepukkide teema, töömees suht poole sõnaga mainis.
Tagasi sõites mõtles kundepoolne tuulesuundaja, et läheb põlla päält maasikaid otsima. Muidu polekski midagi viga, aga tõhk võttis pool aknatihendi välimisest servast kaasa. Peab selle ka lähiajal ära vahetama.
Viimati muutis M2x, 17 Veebr 2017 14:41, muudetud 1 kord kokku.
Mul juba sünnist saati bemmi süda sees...
M2x
Huviline
Postitusi: 318
Liitunud: 04 Apr 2013 12:23
Auto: E39 530D
Asukoht: Tartumaa
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 6 korda

Re: Opel Omega Caravan 2.5TD atm - M2x

Postitus Postitas M2x »

Jess. Täna auto käima ei läinud. Tegelikult oleks aku voolu päris mitmeks käivituseks olnud ja mootori poolelt ka kõik ok, turtsatas juba laisalt ära aga see starteriraibe... Misiganes seal nüüd ära on, pendiks kiilub kinni või lühisesse või harjad otsas vms.. Poole käivituse pealt teeb "tõks" ja edasi ei ketra. Lasen võtme tagasi, teeb uuesti "tõks" ja "kõrr". :lol:
Soojemate ilmadega tegi nii korra ja kõik, täna hommiku -18 pealt ei taha enam koostööd teha. Kuna remonti viia aega pole siis tuleb vahetusfondi teha, lendan varuosade foorumisse nüüd 8)

Edit: Rumala küsimuse rubriik. BMW m51 starter sobib 1:1? Näiteks kusagilt E39 tds'i pealt?
Mul juba sünnist saati bemmi süda sees...
Kasutaja avatar
raudpats0
Huviline
Postitusi: 2462
Liitunud: 19 Sept 2007 18:59
Asukoht: Tartu
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 18 korda

Re: Opel Omega Caravan 2.5TD atm - M2x

Postitus Postitas raudpats0 »

M2x kirjutas:Jess. Täna auto käima ei läinud. Tegelikult oleks aku voolu päris mitmeks käivituseks olnud ja mootori poolelt ka kõik ok, turtsatas juba laisalt ära aga see starteriraibe... Misiganes seal nüüd ära on, pendiks kiilub kinni või lühisesse või harjad otsas vms.. Poole käivituse pealt teeb "tõks" ja edasi ei ketra. Lasen võtme tagasi, teeb uuesti "tõks" ja "kõrr". :lol:
Soojemate ilmadega tegi nii korra ja kõik, täna hommiku -18 pealt ei taha enam koostööd teha. Kuna remonti viia aega pole siis tuleb vahetusfondi teha, lendan varuosade foorumisse nüüd 8)

Edit: Rumala küsimuse rubriik. BMW m51 starter sobib 1:1? Näiteks kusagilt E39 tds'i pealt?
m51 mootor ongi. st starter sobib. kindlasti ülekandega mitte otseveo starter.

faric midagi mainis et m57 moto starter võiks ka sobida.

ps sul ei läinud käima mul ei lähe soojaks :lol:
119BDD-110kw automaat caravan 2002
106 kw manuaal sedaan 2003 2*
1998cm³ 96kw manuaal 5 ust luukpära 2003 seljakott
tel: 58162851
tanellenat
Huviline
Postitusi: 1228
Liitunud: 05 Mär 2010 20:45
Asukoht: Pärnu
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 16 korda

Re: Opel Omega Caravan 2.5TD atm - M2x

Postitus Postitas tanellenat »

Lenda Pärnu siin üks vanamees raekülas teeb sul 15 € korda :D
eile andis mul ka see neetud starter märkun et vajab vahetamist :P
Maitseained SINU lauale-tsekka linki ja vali oma lemmikud
http://omegaclub.org/viewtopic.php?f=49&t=14101
Vasta