omega b tagaratta laager
omega b tagaratta laager
oleks tarvis tagaratta laager vahetada.teenenduses öeldi,et aega kulub umbes 5 tundi.kas see on tõesti nii aega nõudev töö?
Re: omega b tagaratta laager
Kodustes tingimustes käepäraste vahenditega vahetasin yhte laagrit kaks päeva
.
Niipalju kui aru olen saanud tuleks neid ikka paarikaupa vahetada ja ise kui vahetamas käisin sõbra teeninduses Tallinnas Autoasi siis seal läks see 5 tundi kenasti.

Niipalju kui aru olen saanud tuleks neid ikka paarikaupa vahetada ja ise kui vahetamas käisin sõbra teeninduses Tallinnas Autoasi siis seal läks see 5 tundi kenasti.
Tahaks neid teeninduse mehi näha kes seda aega pakkusidalvar12 kirjutas:oleks tarvis tagaratta laager vahetada.teenenduses öeldi,et aega kulub umbes 5 tundi.kas see on tõesti nii aega nõudev töö?

Ma olen vahetanud tunni ajaga tõstuki otsas e34 tagarattalaagri ära ja seda ainult löömise teel mitte tõmmitsaga. Bemaril laager samasuguse ehituse ja kinnitusega nagu omegal.
Vot ma tahaks jällegi näha seda meest, kes omegal tagaratalaagri tunni ajaga ära vahetab.
Ma ise vahetasin samuti mõlemad tagumised ära ja see läks kokku kolm päeva koduste vahenditega löömise teel.
5 tundi tundub natuke palju olevat teeninduse jaoks, aga eks nad panid mingi varuga sest see võib ikka päris roostes jakinni kiilunud mõnel olla ja siis kulub tõesti 4...5 tundi.
Ma ise vahetasin samuti mõlemad tagumised ära ja see läks kokku kolm päeva koduste vahenditega löömise teel.
5 tundi tundub natuke palju olevat teeninduse jaoks, aga eks nad panid mingi varuga sest see võib ikka päris roostes jakinni kiilunud mõnel olla ja siis kulub tõesti 4...5 tundi.
ma olen korra vahetanud opelaasis ja seal läks mingi 1,5 tundi, ise ootasin ees ruumis ja nägin kuidas seda tehti
Kõik käis löömise teel.
PS. olen ise ka korra koduste vahenditega vahetanud - läks ka kaks päeva. Oleks kiiremini saanud, kui poleks poest vale laagrit saanud

PS. olen ise ka korra koduste vahenditega vahetanud - läks ka kaks päeva. Oleks kiiremini saanud, kui poleks poest vale laagrit saanud

kas selle löömise käigus laagrit ära ei riku? aga kui sa ise vahetasid siis kaua sul reaalselt aega töö peale läks?arts kirjutas:ma olen korra vahetanud opelaasis ja seal läks mingi 1,5 tundi, ise ootasin ees ruumis ja nägin kuidas seda tehtiKõik käis löömise teel.
Ise ka alles hiljuti vahetasin ja läks kuskil 1,5h, muidugi peavad õiged instrumendid valmis olema.
Kiiret pole aga jõudma peab !
millised õiged instrumendid näiteksTuju kirjutas:Ise ka alles hiljuti vahetasin ja läks kuskil 1,5h, muidugi peavad õiged instrumendid valmis olema.
Töökojas kokku 1.5 - 2 tundi on normaalne, kui on rohkem siis on see üle mõistuse.
Edit: Seda aega olen mõelnud mõlema poole laagri peale!
Edit: Seda aega olen mõelnud mõlema poole laagri peale!
Viimati muutis vivaldi, 16 Mär 2011 18:14, muudetud 1 kord kokku.
MB W211 E320CDI, Opel Omega B C20NE
Üks asi on see, kui kiiresti reaalselt töö ära tehakse, teine asi on see, kui suur aja kulu on ette nähtud antud töö tegemiseks! Viimase järgi on õigus ka tasu nõuda. 

Autodata väidabki ühe laagri vahetuseks 2.8h ja mõlema laagri jaoks 4.7h. Kuid reaalne on ikkagi max. 2tundi mõlemale laagrile.
MB W211 E320CDI, Opel Omega B C20NE
kuna olen ise õppinud masinaehitust, siis minu loogika ütleb, et kuvaldoga ikka ligi ei tohiks minna, aga paraku seal nii tehti. Ise vahetades ma ikka koputasin vaikselt mööda välissaale serva laagri oma pessa. Vana välja tõmbamiseks oleks hea kui sul on olemas lööktõmmits(või löökvasar jne). Selle saab ka ise valmistada, aga ma konstrueerisin endale abivahendi tavalisele tõmmitsale nii, et see toimis tõuke peale.alvar12 kirjutas:kas selle löömise käigus laagrit ära ei riku? aga kui sa ise vahetasid siis kaua sul reaalselt aega töö peale läks?arts kirjutas:ma olen korra vahetanud opelaasis ja seal läks mingi 1,5 tundi, ise ootasin ees ruumis ja nägin kuidas seda tehtiKõik käis löömise teel.
Aga reaalselt, kui paar asja juurde muretseks, siis arvan, et mingi poole päevaga oleks ta vast vahetatud (1 ratas siis)
Kui eritööriista pole, sobib kuvalda impulsi andmiseks hästi. Samas on olemas oht flantsi otsa keere seeneks taguda, see tuleb siis treipingis taastada. Uue laagri saab läbi vana laagri ettevaatlikult laagripessa koputada. Flantsi tagasipressimisel tuleb kindlasti toetada uue laagri sisemisest võrust, mitte läbi laagri välimisest. 40mm toru sobis selleks hästi. Universaali laager on natuke suurem kui sedaanil.
suurem on ta jah, kahjuks mulle esimese ropsuga müüdigi sedaani oma, mille me lükkasime koos kilekotiga pessapetzp kirjutas:Kui eritööriista pole, sobib kuvalda impulsi andmiseks hästi. Samas on olemas oht flantsi otsa keere seeneks taguda, see tuleb siis treipingis taastada. Uue laagri saab läbi vana laagri ettevaatlikult laagripessa koputada. Flantsi tagasipressimisel tuleb kindlasti toetada uue laagri sisemisest võrust, mitte läbi laagri välimisest. 40mm toru sobis selleks hästi. Universaali laager on natuke suurem kui sedaanil.