Jutunurk(räägi millest tahad,kuid foorumireeglid kehtivad)

Kõik mõtted ja arutelud klubi külalistele ja mitte klubilistele
Vasta
Jürts
Omegaclub juhatus
Auto: omega 2,5 DTI 2002 a
Has tänanud: 65 korda
Been tänatud: 73 korda

Re: Jutunurk(räägi millest tahad,kuid foorumireeglid kehtiva

Postitus Postitas Jürts »

Rax kirjutas:Kinnitage või lükake ümber. Kas mul on süüteluku põhi seal samuses kus päike ei paista, et ma pean alati võtmega tsiksima/logistama ennem kui keerama hakkab?
Mul ainult siis jama,kui süüde täiesti välja keerata.Aitab ainult see,kui võti korra välja tõmmata.Siis läheb süüde ilusti sisse.Vahepeal oli ka rohkem siksimist,a nüüd jälle endine.
Kleebiste omandamise,või klubiga liitumise soovi korral pöörduda minu poole läbi priva,või helistades 56643833.
Kasutaja avatar
Rax
Klubiliige
Auto: 2.5DTI
Has tänanud: 52 korda
Been tänatud: 71 korda

Postitus Postitas Rax »

Nojahh, eks tuleb siis uus põhi vaadata.
56232754
Kasutaja avatar
Jospa
Klubiliige
Has tänanud: 98 korda
Been tänatud: 79 korda

Postitus Postitas Jospa »

Mingi 30-60 krooni oli vanasti
2.0 100kw Omega pre
3.0 155kw MV6 Omega pre
3.0 155kw V6 Omega pre
3.0 160kw CRD Jeep GC
2.5DTI 110kw fl
2.5 131kw/48kw Hybrid RAV4
Kasutaja avatar
SilverASH
Klubiliige

Postitus Postitas SilverASH »

Sain kaaned peale ära ja ülejäänud mudru ka külge. Masin liigub kenasti :P

1:1 'le istuvad kaaned peale küll aga keegi ei rääkinud midagi sellest, et pleeniumile hakkab õlikork ette jääma. Auto eest vaadates pleeniumi paremas tagumises nurgas on mingi plastik junn - sellel pidin alumise kinnituse lihtsalt relakaga maha lõikama, lisaks pidin hetkel õlikorgil lõikama selle "sanga" vms (koht kust kinni hoiad ja keerad korki) pool maha.
Plastik junn pleeniumi küljes ühe kinnitusega püsib kenasti. Õlikork hoiab, ainult et keeramis osast on siis pool puudu. Muidu jäi lihtsalt ette ja ei tõmmanud pleeniumit kolde külge kinni. Lõhkusin alguses ühe õlikorgi ära, kuna ei pannud tähele, et ei istu korralikult peale.

Nüüd kuidas sinna peaks õli kallama? Mul pole ausalt õrna aimugi. Ilma kaasi modimata või pleeniumit pooleldi maha võtmata, ma õli kallata sinna ei saa :D Kui siis ainult väikse lehtriga õli kontroll varda pesast :D
Eks siis näeb kas jääb pidama või ei. Lisaks tundub, et pean ikka laskma kaane õli ava ümber keevitada. Nii ei kära kohe üldse. Õhtul panen pildid ka :)

Või siis sain ma mingid teised kaaned, mis pole päris need, mis 1:1 'le istuma peaksid...

Keegi on kunagi proovinud õlivarda pesast õli sisse ajada lehtriga ntx? Küsin puht huvist, et teada kas toimib. Parem kui pool pleeniumit lahti lammutada iga mõne aja tagant. Ja kaante modimist ka hetkel teha ei tahaks.
Kasutaja avatar
Jospa
Klubiliige

anna minna, oled esimene katsejänes :lol:
2.0 100kw Omega pre
3.0 155kw MV6 Omega pre
3.0 155kw V6 Omega pre
3.0 160kw CRD Jeep GC
2.5DTI 110kw fl
Kasutaja avatar
SilverASH
Klubiliige

Jospa kirjutas:anna minna, oled esimene katsejänes :lol:
Töökaaslane rääkis, et pidavat olema süsteem, et õli varda pesast imetakse vana õli välja ja hiljem lükatakse uus sisse tagasi. Niiet idee poolest võiks lehtriga toimida sealt täitmine :D
Eks ma proovingi ära ja kindlasti annan teada, kuidas õnnestub :D

Tõsine leiutaja Lotte tunne on peal :D
vivaldi
Huviline
Been tänatud: 4 korda

Postitus Postitas vivaldi »

Tehke mulle lollile ka sellgeks mida te pleenumi all silmas peate.
MB W211 E320CDI, Opel Omega B C20NE
Kasutaja avatar
SilverASH
Klubiliige

vivaldi kirjutas:Tehke mulle lollile ka sellgeks mida te pleenumi all silmas peate.
Pleenium on foorumitest tuulates kõlama jäänud. Kuidas eesti keelne nimetus on või kas tegelikult pleenium või pleenum õige on, seda ma ei tea :D
Aga mina mõtlen seda osa, mis pildil hall suur lapats otse mootori peal, kus siis ülejäänud jupid nagu tühikäigu mootor jms külge läheb: http://www.ebay.co.uk/itm/182256529217? ... rmvSB=true" onclick="window.open(this.href);return false;

Seal pildil on ka see plastik junn esindatud üleval vasakus nurgas, mille ühe kinnituse pidi ära lõikama.

EDIT: Näiteks siin räägitakse pleenumist või õigemini plenum'ist: http://www.omegaowners.com/forum/index. ... ic=90657.0" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
Tomzz
Administraator
Auto: Ainult head autod😎
Has tänanud: 70 korda
Been tänatud: 72 korda

Postitus Postitas Tomzz »

Sebi3,0 v6 saabi kaaned siis õli lihtsam valada :wink:
Old Opels Never Die,They Just Go FASTER!
Y32SE + LSD manu/3,2 ATM /3.0 manu
Kasutaja avatar
SilverASH
Klubiliige

Tomzz kirjutas:Sebi3,0 v6 saabi kaaned siis õli lihtsam valada :wink:
Mul on ühed saabi kaaned. Täpselt samas kohas on õli kork ja veel pikema peaga. See ei mahuks ka kerge modimisega sinna alla ära. Lisaks on küünalde avades Saabi kaantel puudu ääred alla. Saabi kaaned keskelt tasa aga Omegal peab minema sein ca 2cm alla poole. Iseenesest see sein ei segaks, sest tihend piiraks õli sattumise küünaldesse aga siiski.
Ühesõnaga ka saabi kaaned ei sobi. 3.0 ja Saab 900 omad olid vist. VB 9000 omad sobiks aga ku...... sellega.

Igaljuhul vajavad kaaned modimist, ei mina leidnud kaani mis ei vajaks modimist.
Kasutaja avatar
Rax
Klubiliige
Auto: 2.5DTI
Has tänanud: 52 korda
Been tänatud: 71 korda

Postitus Postitas Rax »

Kui sul nüüd kaaned tihedad, siis mida sa sinna ikka valama pead. Või tee uus kork ette poole. :lol:
56232754
Jürts
Omegaclub juhatus
Auto: omega 2,5 DTI 2002 a
Has tänanud: 65 korda
Been tänatud: 73 korda

Postitus Postitas Jürts »

Enamustel vanakooli aut.kastidel käis õli lisamine just varda august.Asi see motoõli lisamine siis ära ei ole.
Kleebiste omandamise,või klubiga liitumise soovi korral pöörduda minu poole läbi priva,või helistades 56643833.
Kasutaja avatar
SilverASH
Klubiliige

Rax kirjutas:Kui sul nüüd kaaned tihedad, siis mida sa sinna ikka valama pead. Või tee uus kork ette poole. :lol:
Noh 1000km peale peaks see mootor ikka 100g õli ära sööma ja seda uuest peast. Minu masinal on vanust juba 16 aastat ja usun, et miskit läheb ikka kaduma.
Aegaajalt ikka miskit ju vaja peale kallata :D
Jürts kirjutas:Enamustel vanakooli aut.kastidel käis õli lisamine just varda august.Asi see motoõli lisamine siis ära ei ole.
Vot ma pole vanakooli masinatega sina peal. Aga siis on teada, väike lehter ja õli kallamise ajal väike suitsu paus, kuni sisse mulksub :D
Kasutaja avatar
Jospa
Klubiliige

vivaldi kirjutas:Tehke mulle lollile ka sellgeks mida te pleenumi all silmas peate.
Ma kasutan ka pigem inglise keeles termineid, mugavam ja saab kiiremini vastuse kui eesti keeles jobutada, pleenium ehk kopsik. V6 on see sisselase jaotatud nii
Sisselaske toru, filtri karp, multi ram süsteem, drosselklapid ( throttel body lihtsam öelda), pealmine kopsik ( pleneum), sisselaske kollektori põhiosa ja siis see vaheplaat (devider, või mis iganes)
2.0 100kw Omega pre
3.0 155kw MV6 Omega pre
3.0 155kw V6 Omega pre
3.0 160kw CRD Jeep GC
2.5DTI 110kw fl
Kasutaja avatar
raudpats0
Huviline
Has tänanud: 23 korda
Been tänatud: 15 korda

Postitus Postitas raudpats0 »

SilverASH kirjutas:Sain kaaned peale ära ja ülejäänud mudru ka külge. Masin liigub kenasti :P

1:1 'le istuvad kaaned peale küll aga keegi ei rääkinud midagi sellest, et pleeniumile hakkab õlikork ette jääma. Auto eest vaadates pleeniumi paremas tagumises nurgas on mingi plastik junn - sellel pidin alumise kinnituse lihtsalt relakaga maha lõikama, lisaks pidin hetkel õlikorgil lõikama selle "sanga" vms (koht kust kinni hoiad ja keerad korki) pool maha.
Plastik junn pleeniumi küljes ühe kinnitusega püsib kenasti. Õlikork hoiab, ainult et keeramis osast on siis pool puudu. Muidu jäi lihtsalt ette ja ei tõmmanud pleeniumit kolde külge kinni. Lõhkusin alguses ühe õlikorgi ära, kuna ei pannud tähele, et ei istu korralikult peale.

Nüüd kuidas sinna peaks õli kallama? Mul pole ausalt õrna aimugi. Ilma kaasi modimata või pleeniumit pooleldi maha võtmata, ma õli kallata sinna ei saa :D Kui siis ainult väikse lehtriga õli kontroll varda pesast :D
Eks siis näeb kas jääb pidama või ei. Lisaks tundub, et pean ikka laskma kaane õli ava ümber keevitada. Nii ei kära kohe üldse. Õhtul panen pildid ka :)

Või siis sain ma mingid teised kaaned, mis pole päris need, mis 1:1 'le istuma peaksid...

Keegi on kunagi proovinud õlivarda pesast õli sisse ajada lehtriga ntx? Küsin puht huvist, et teada kas toimib. Parem kui pool pleeniumit lahti lammutada iga mõne aja tagant. Ja kaante modimist ka hetkel teha ei tahaks.
osad uued parsad ei omagi sellist kohta nagu karteri õlipunn ja ka lisamisava pole. e klassi mersud näiteks. nendel läbi õlivarda augu ainult käibki. välja tõmmatakse õlitünniga millel pump küljes ja sisse süstalpumbaga.
119BDD-110kw automaat caravan 2002
2003 96kw manuaal 5 ust luukpära 2003 seljakott
1993 2,0 ***kw nelik kupee
2004 2,5 128kw nelik SUV
tel: 58162851
Vasta