Tihtipeale olin ma mures lilla kerepärast. Mitte sellepärast, et see käest ära oleks, vaid just sellepärast, et ta käest ära ei läheks. - talveks oli isu ta seisma jätta ja asemele leida midagi muud, igapäevaks.
Otsingud algasid juba tegelikult 2 või lausa 3 kuud tagasi. Autoklasse oli mitmeid. Esimene variant oli insignia, siis nii nagu teistelgi, facelift omega (2001-) ja siis ikka see sama hea, omega A.
Insignia pakkumisi vaatasin, aga ei leidnud seda komplekti mida sooviks. (uut ei jaksa ka ju osta, et ise kokku panna).
Teisena jälgisin facelift omegaid (loe: 2001 ja ülesse) ja no täiesti võimatu, pole ka neid sellise varustusega nagu sooviks. Kaalul tegelikult üks oli, aga kuidagi ka polnud see päris see. Jutt on jürtsi omegast.
Ja kolmas variant.. läks nii nagu ta alati läheb.
Teema peategelane on Omega A.
Tehasest veeres välja antud omega üsna hea varustusega. Nagu Diamond ikka.
* 4x el aknad
* Püsikiiruse hoidja
* Rooli regulaator (ülesse ja alla)
* Lisakaugtuledega esituled
* Laekaga käetugi
* Nahkkattega rool
* kerevärvi peeglid
Kere on üsna heas seisukorras. 4st poolraamist 3 on korras, üks on roostene. Viimase üritan lähiajal ära ka keevitada.
Tagatiivad vahetatud ja samuti roostevabad, kuid eeltöö on olnud kehv ja tiibadelt pahtel mõranenud, ja päris hullusti. Tiivad võtan ette järgmisel aastal.
Parempoolne küljekarp on ka vahetatud, aga vahetaja on niivõrd kooner olnud, et isegi kruntvärvi pole keevitusele peale kantud, mistõttu keevituskohad roostetavad.
Uksed on roostevabad ja head.
Ja see kõige huvitavam lugu.Tehasest veeres ta välja 2.4 bensukana. Tänaseks päevaks on sellest saanud diisel, ja diiselmootor on pärit fronteralt.
Mootor on 2.3 ja turboga. Ilma intercoolerita variant, kuid pumpa on juba moditud.
Üldiselt olen ma diisli vastane terve aeg olnud, kuid mõtlesin, et proovin selle vanakooli diisli siis ära.
Alla läksid peaaegu uued talverehvid ja omega originaal kärgveljed.
Reg nr sai ka vahetatud, nii nagu ikka.
Pilti ka:
Kui keegi tahab, võin teha selle auto kohta ka teema ja hakata remondipäevikut pidama.
Vaatame kas selle omega ka suveks huvitavaks teha saab.