Niisiis, et püsikat Astra G-l tööle saada oleks kindlasti vaja püsika moodulit, vähemalt trossiga autodel, nagu seda on minu 2000a X18XE1 mootoriga Astrga G Coupe.
Minule läks külge moodul koodiga 25141616 A. See ei tähenda, et peaks sobima vaid see moodul. Isiklikult tundub, et need moodulid üsna universaalsed.
Enne kui ülemäära palju tööd ära teha, võiks kontrollida, kas autol on püsika pistik üldse olemas.
Vajalikud uued lisad autole:
Suunatulekang koos püsika nuppudega (Kui mälu ei peta oli vist max 15€)
Pidurilüliti (juhul kui tegu 1 kontaktipaariga lülitiga auto küljes)
Sidurilüliti (On eri tüüpi pistikutega, osavam alla 10€, kallim (hallika efektiga) 50€) Võib asendada ka kirjaklambriga.
Pistku mõõtmiseks on spikker siin:
Paberi pastakaga sõber.

A - Cancel lüliti kangilt, läbi piduripedaali 2-se kontaktipaari, Süüde sees peab seal olema 12v
B - Püsika kangilt I või R nupp. Nuppu all hoides, süütega, samuti 12v
C - Püsika kangilt I või R nupp. Nuppu all hoides, süütega, samuti 12v
D - Käigukastilt S28 ehk rahvakeeli siduripedaalilt, süüde sees, pedaali vajutamata 12V.
E - Püsikamooduli mass
F - Püsikamooduli toide 12v
G - Piduripedaali lüliti, tagatulede kontaktidelt
H - Diagnostika siin
J - Tühi pin
K - Kiiruse signaal ABS-ilt
Minul isilikult oli puudu A klemmilt toide, see tuleb läbi piduripedaali kontaktide.
Ilmselt kõigi tempomaadita autodel on küljes selline lüliti:
Vajalik on aga selline lüliti:

Variant on muidugi teised kontaktid sillata kirjaklambriga, nagu mina seda tegin, aga usun, et see lüliti võiks olla piisavalt odav, et vahetada korrektse lüliti vastu välja.
Minu autol on õnnetu juhus omada kallima tüübi siduripedaali lülitit, mille hind on ennekuulmatu, hetkel on ka see kirjaklambriga lahendatud. Isiklikult plaanin selle odavama tüübi peale ümber teha, selleks pean aga kuskilt teise lüiti pistiku saama.
Lisaks tegin mina enda autol püsika pistikule pikenduse vahele, kuna mooduli tross ei võimaldanud, mul seda paigutada mootoriruumis nõnda, et nii tross kui pistik oleks ühendatud.
Töövahendid

Pundar peale pikendamist

Ja puntrast sai juhtmekimp, millele tulevikus ilmub peale ka plastikrüüs

Vabandan, et teema nõnda "roheline", aga kahjuks olen kehv õpetaja/selgitaja. Loodan, et sai kõik vajalik kirja.
Ja tagatipus teen seda juba 2-st korda, kuna mingil x põhjusel andis brauser saba ja kustutas eelmise teksti.
Olen avatud soovitustele/küsimustele.