K:Mis õli panna käigukasti?
K:Mis õli panna käigukasti?
Autoks omega b manual,ei osatud poes midagi soovitada isegi!
Kas ainult esinduset,äkki keegi on vahetanud ja oskab soovitada?
Kas ainult esinduset,äkki keegi on vahetanud ja oskab soovitada?
Re: K:Mis õli panna käigukasti?
Mina panin algul Addinoli 80w 90(autodata andmete järgi ipeaks see õli viskoosusklassi järgi sobima) aga see õli läks suuremate külmadega nii paksuks ja siis vahetasin õli Valvoline 75W 80 vastu välja,see õli ikka palju vedelam.
Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
107kw caravan.Man+LSD
-
- Huviline
dekstron kolme v6ib sama moodi panna,mull paljudel s6pradel se sees ja väga viis pluss!
Seda ma just mõtlesin kas roolivõimu õli ka läheb,poes soovitati ka seda panna!
Aga ega ATF ei sobi?
Aga ega ATF ei sobi?
-
- Huviline
vanasti pandi ka seda kuna kui mu mälu mind ei peta siis on seegi autommi kasti 6li aga nyyd on enamus selle dekstroni peale läinud ikka!
mina hüdroõli (ATF DEXTRON) küll manuaalkasti panna ei julgeks
sinna läheb ikka korralik ülekande/käigukastiõli 75w-90
Zoa teab valesti. Tegelikult on manuaalkasti ette nähtud eriõli, mis on ka punane, maksab ca 200.-/L ja saab ainult esindusest. Dexron vast midagi halba ka ei tee, aga 75W-90 kasutades pole alates -20 kraadist võimalik käiku vahetada. See viimane üritus on oma nahal järgi proovitud.Zoa kirjutas:mina hüdroõli (ATF DEXTRON) küll manuaalkasti panna ei julgeks
75e-90 on täissünt, mobil 200eeq liiter ja kärab ideaalselt, sama möga võiks ka tagusilda panna ja eht.
ATF on hüdroõli, see ei sobi minu teada tavalistesse manuaalkastidesse
ATF on hüdroõli, see ei sobi minu teada tavalistesse manuaalkastidesse
-
- Huviline
- Has tänanud: 3 korda
loll kui ma olen , siis...kuidas neid õlisi vahetatakse(käigukast ja tagasild) ja mis õlisi soovitate...on kellegil pilte, kus on korgid jne
Ei hakanud uut teemat tegema; ei leidnud ka otsingust vastust..
Mis vahetusvälp võiks olla Omega B 97a 16V automaatkastiõlil? Osad kohad välpa ei paku muuhulgas, kas siis ainult vajadusel tuleks vahetada?
Mis vahetusvälp võiks olla Omega B 97a 16V automaatkastiõlil? Osad kohad välpa ei paku muuhulgas, kas siis ainult vajadusel tuleks vahetada?
Tehase jutt on et eluaegne õli,mingi jutt on ka foorumist läbi käinud et umb.100 000 km aga tegelikult ise vahetaks vajadusel.Ja kui ei ole kindel mis seisus õli on,siis ikka uus õli ja filter,endal kindlam tunne ja kasti eluiga pikeneb.Muidugi ei ole asi odav,võrreldes nt. man.kasti õlivahetusega.BadJ77 kirjutas:Ei hakanud uut teemat tegema; ei leidnud ka otsingust vastust..
Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
107kw caravan.Man+LSD
Odav ei ole, mul läks 2000kr koos filtriga, vahetasin vähem kui 100tkm (ca 2 aastat) tagasi, kuna siis hakkas vilkuma S-tuli armatuuris ja oli kahtlusi õli suhtes. Tegelikult oli mingi elektroonika viga, juhe andis paha kontakti kuskil vm.
Järelikult siis võib sõita edasi, ja kui mingi jama peaks tekkima, siis vahetama:)
Järelikult siis võib sõita edasi, ja kui mingi jama peaks tekkima, siis vahetama:)
- mardus72
- Klubiliige
- Auto: volvo v60cc
- Has tänanud: 13 korda
- Been tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Mina sain aut.käigukasti õli vahetatud ca 850eek eest.sellest 300 tööraha teeninduses.Õli ja filter sai omal forsist ostetud hea alega.Polegi paha hind ju.Enamus kohad küsivad jah jah 2000 ringis selle vahetuse eest ja esindus räägib,et pole üldse vaja vahetada.
-
- Huviline
see on kyll jama jutt et ei ole vaja vahetada,iga 6li kaotab teatud aja möödudes oma määrde omadused!
-
- Huviline
- Has tänanud: 37 korda
- Been tänatud: 16 korda
mina ostsin esindusest, kindlam miks?? sest isa töötas õli alal ja osad kataloogid ei näidanud mis õli võiks minna ja suuremad margid näitasid --------------------------------
castrol, texaco, valvoline jne
castrol, texaco, valvoline jne
Maitseained SINU lauale-tsekka linki ja vali oma lemmikud
http://omegaclub.org/viewtopic.php?f=49&t=14101
http://omegaclub.org/viewtopic.php?f=49&t=14101