Probleem U25TD-ga

Kõik asjad mis on seotud mootoritega nii diisel kui bensiin ja gaas.
raivo98

Probleem U25TD-ga

Postitus Postitas raivo98 »

Nimelt sureb mootor välja kui pikalt sõita ühtlaselt ja siis pedaal päästa. Siis vajutan 2 korda peaali ja mootor hakkab jälle ilusasti tööle. Tihedamalt on külma mootoriga. Sooja mootoriga harvem. Vea koodideks ütleb 64 ja 82. Olen nati nokind nii kütte pumpa kui ka juhtmestiku aga viga pole kätte saanud veel. Ja siis see ka veel, et hästi visalt läheb käima sooja mootoriga. Külma mootoriga lähem samas peaaegu hästi käima aga ei taha kõiki silindreid kohe ilusasti järgi võtta. Eel süüte küünlad on vahetatud ja toimivad. Filtrid on vahetatud ja küte liin on kontrollitud ja korras.
Viimati muutis raivo98, 26 Juun 2010 15:38, muudetud 1 kord kokku.
muhkel5

Re: 2,5TD 96kw sureb välja

Postitus Postitas muhkel5 »

variante kyll veel aga pakuks pihusteid. Pane esialgu miskit tugevamat puhastusainet sisse. Mul peale seda kadus ära see puterdamine ja võttid kylmalt ka kohe kõik silindrid järgi uuesti.
raivo98

muhkel5 kirjutas:variante kyll veel aga pakuks pihusteid. Pane esialgu miskit tugevamat puhastusainet sisse. Mul peale seda kadus ära see puterdamine ja võttid kylmalt ka kohe kõik silindrid järgi uuesti.
Olen kaks paaki läbi lasknud juba puhastus vahendit aga abi polnd.
kloox

Postitus Postitas kloox »

Lase pritsenurk paika keerata ja siis peaks korras olema :wink: .Jutu järgi tundub liiga hiline olevat.Aga muidugi ei pruugi nii olla,võib ka muidu vigu olla seal.Ja see et välja sureb võib olla pedaali anduriga seotud,et tikub teine ära surema(vahest käib,vahest mitte,)
raivo98

Selge, aga siis selline küsimus, et mida saab reguleerida pumba kaane liigutates. See osa mis on kaanest on elektri osa on liigutatav edasi tagasi.
raivo98

Proovisin täna üht kallimat puhastus vahenit ja nüüd mootor ei taha ültse enam käima minna ja see välja suremine läks ka hullemaks.
kloox

Kaanest saab liigutada pritse kogust,juhi poole suuremaks ja radika poole väiksemaks.Aga liigutada väga vähe vaaj ,muidu hakkavad oto pöörded kõikuma.Kui ikka dislal pihustid umbes,siis ainuke lahendus ikkagi on uus pihustiots.Pole mõtet neid lisanditega remontida,selle asemel osta uued otsad a 200 eeku tk ja lase ära vahetada,teine 200 eeku tk ja võid selle mure unustada.
raivo98

Otsad on 450.- tk aga juht pihusti? Kas juhtpihustil on ka vahetatav ots.
kloox

Tutika Bosch-i otsa saaks 500 kanti tk ning juhtpihustil on ka vahetatav ots nagu teistelgi.
raivo98

Eks vahetman need ää siis.
maarek62

Postitus Postitas maarek62 »

raivo98 kirjutas:Eks vahetman need ää siis.
kas oled vahetanud pihustiotsasid juba, kui siis kas aitas?
Mul endal sama jama :evil: iga käiguvahetus tõmbab hinge korraks kinni ja mootori tuluke vilksatab korraks.
raivo98

Pihusti otsasi ma pole vahetand ja need pole mul ka otsas. Sa võiksid omal kontrollida siduri lülitit kui iga käiguvahetusega. Mul vist endal kütepump otsas. Eba võrtsetes kogustes lõõb küttet torudesse :cry:
maarek62

Nh mitte 100% iga käiguahetusega, sooja mootoriga vahest töötab ilusti kh, kõige hullem on külma mootriga. Ja kui ühtlselt sõita ning lihtsalt gaas lahti lasta vilgutab kh mootoritulukest, on olnud ka olukordi kus gaas lahti lasta ning uuesti vajutades oleks nagu mootor välja surnud (nagu sul raivo), paar korda pedaali vakutada siis jälle töötab, aga välja ta päris ei sure, sest kui sidurit vajutada või pöörded langevad umbes tühikäiguni hakkab tööle - müstika.

Olen seda probleemi varemgi siin foorumis läbi käimas näinud, aga selget lahendust küll kuskilt ei tulnud, kuigi tundub üsna sage probleem olevat.
raivo98

Oled sa muidu vea koode lugend. Muidu on kirjeldus sama mis mul. Muidugi õhtul võtan ma korra vända anduri maha. Äkki on kala seal. Kuna vea kood annab mul, et vända anduri ja juht pihusti panevad üksteisest mööda. Ja turbo annab kohe otsad vist. Kole kõrin on kiirendamisel sees.
maarek62

jh olen kh mõelnud et vändaandur oleks üks loogilisi vigasid, sest kui külmalt tööle panna siis pöörded kõigivad.
Nukaandurit vist sellel diislil ei ole niipalju kui ma aru olen saanud?
Jah, sümptomid on jh väga sarnased, isegi see et külmalt tööle pannes ei võta kõiki silindreid korraga taha - talvel jama.
mul hakkas see kogu jama üldse poolteist aastat tagasi ja siis oli see vilkumine väga harv. Siis lasin diagnosti teha ja veakoode polnud. Nüüd talvel läks kõvasti hullemaks ja peaks uuesti laskma teha jh.
Vasta