Eelmine aasta sõitsin päris pikalt vene küttega ja vene 95 meeldis mu 2.0 ecole oluliselt rohkem kui näiteks 98Ultima. Seda oli näha nii mootori ühtlasemast töötamisest kui kui mõne võrra väiksemast kütuse kulust. Ostsin seda ainult nende tuttavate kaudu, kes olid seda ise juba oma auto peal proovinud ja need olid kõik rahul sellega (eriti vanemate autode omanikud). Samas tean ka juhtumeid, kus osteti esimese ettejuhtuva inimese käest ja mõni kümmend km hiljem oli mootor küpse. Diislit pole küll ise katsetanud, kuid sugulane ütles, et ta enam eesti kütet ei tahagi paaki valada (vana mersu).
Esialgu kartsin, et vene küttes võib plii sisaldus liiga suur olla ja rikub kati ära aga 2 kuud tagasi ülevaatusel oli CO sisaldus 2,5 korda alla max lubatu.
Praegu jääb ida piir kahjuks liiga kaugele, et seda kasutada. Pealegi liiga kahtlane tundub, et Tallinnas on hind suht sama või isegi väiksem kui Tartus ja see tõttu kahtlen, kas Tallinnas vene bensiini pähe müüdavat asja tänapäeval ikka bensiiks saab nimetada.
kütus venemaalt
Re: kütus venemaalt
no jh eks ta nii paistab olema et pole oluline mis riigist küte tuleb vaid see mis tanklas kokku mätsitakse.
Eestis juba saab igast tanklast igat erineva koostisega 95/98
Eestis juba saab igast tanklast igat erineva koostisega 95/98
vene diisel ka ei kõlba mitte kuhugi. peale seda kui hakkasin endale venemaalt kütet ostma hakkas autol igasugu jamad, õhulugeja läks, suri välja, tuurid kõikusid... Praegu sõidan soome küttega ja vead kadusid ise enesest(välja suremine, tuuride kõikumine).Kuigi passat käib ideaalselt juba päris mitu aastat vene diisliga. Eks see omega 2.5td üks hellik ole selle kütuse suhtes:S
kui rääkida vene bensiinist, siis lisaksin siia mõned read:
esiteks, auto liikumine parem
teiseks küttekulu väheneb
kolmandaks, auto töötab kuidagi ühtlasemalt
need on plussid...kõik tundub roosiline, et hakka lausa venemaalt endale kütet tooma, kuid
bensiinipumbad ei pea vastu
mootor seest poolt muutub harvemaks
ja kui kaaluda kas plussid ületavad miinuseid, siis minu arust mitte, parem sõidan kallima küttega, kui pärast remondin autot...
Seda ei võta ühe auto loost, vaid mitmest...
Kui sõita vanade 80-ndate autodega, siis ei ole vene küttega sõitmisest hullu, aga uuemad ei taha seda eriti...
see minu arvamus
esiteks, auto liikumine parem
teiseks küttekulu väheneb
kolmandaks, auto töötab kuidagi ühtlasemalt
need on plussid...kõik tundub roosiline, et hakka lausa venemaalt endale kütet tooma, kuid
bensiinipumbad ei pea vastu
mootor seest poolt muutub harvemaks
ja kui kaaluda kas plussid ületavad miinuseid, siis minu arust mitte, parem sõidan kallima küttega, kui pärast remondin autot...
Seda ei võta ühe auto loost, vaid mitmest...

Kui sõita vanade 80-ndate autodega, siis ei ole vene küttega sõitmisest hullu, aga uuemad ei taha seda eriti...
see minu arvamus
Ma siiski arvan, et kõik oleneb tanklast kust Venemaalt seda ostetakse ja Eestisse tarnitakse. Venemaal kah siiski küllalt neid uuemaid masinaid mis neil samuti küttepealt pirtsakad, et pole neilgi ju seal kõik vanad autod. Isiklik kokkupuude küll puudub konkreetse küttega, kuid no vaevalt keegi kes impordib meile seda sisse läheb piirist kuigi kaugele, ning piiri läheduses olevad tanklad kindlasti ju ka teadlikud, et niimoodi tehakse ja mix siis mitte teha omale lisa kasumit
See lihtsalt minu arvamus ja ei kuulu edasisse vaidlusesse.

See lihtsalt minu arvamus ja ei kuulu edasisse vaidlusesse.
Omega FL 2,5 TDI 2002, Navara D40 2010a
, Audi A4 2,5TDI 1999a,

ma ei tea mul 2,6 ujus ja ajas valget suitsu jne jne vene 95ga, kõrveküla omaga sama moodi aga kui ma aoverest sain sis oli kõik super. Seal pikad järjekorrad aga küte odav ja hea
Jutud käivad et kõrvekülas pidi ka mingi vene solk olema, diisel pidi olema sedasi et pärast tankimist masinal kaob jõud ja tahmab hullult.
See oli 2000 aasta passat 2,5 td
Jutud käivad et kõrvekülas pidi ka mingi vene solk olema, diisel pidi olema sedasi et pärast tankimist masinal kaob jõud ja tahmab hullult.
See oli 2000 aasta passat 2,5 td