K: 2.5 V6 hammasrihma rullid
K: 2.5 V6 hammasrihma rullid
Mootoril 2.5 V6 (125 Kw) on hammasrihma süsteemis kaks juhtrulli ja üks pingutusrull. Ülemine juhtrull on koos pingutusrulliga ühe raami peal. poodides müüakse kahte erinevat tüüpi, selleks peab teadma mootorinumbrit. mootorinumbrit leida ei suutnud. Kas keegi teab mis neil vahet on? Autodata järgi on üks kõrgendatud välisservaga pingutusrullil. Kas neil on mingi silmaga nähtav vahe, mille järgi võiksin õige valida?
Juhtus nii, et oktoobris lasin vahetada hammasrihma. umbes kuu tagasi hakkas kapoti alt kostuma kriginat, natuke hiljem lisandus sellele kummaline kumin. Katte maha võtsin siis nägin, et rihm jookseb vastu ülemise pingutusrulli äärt.
Peale selle, oli ka vahetatud veepumbale tekkinud käega tuntav lõtk.
jupid ja töö läksid maksma koos allahindlusega 4500 EEKi.
Kõige parem oleks, kui keegi oskaks kindlalt öelda, kus on mootorinumber. Pidi olema õlifiltri lähedal kus käigukast ja mootor kokku saavad. ei näinud.
Juhtus nii, et oktoobris lasin vahetada hammasrihma. umbes kuu tagasi hakkas kapoti alt kostuma kriginat, natuke hiljem lisandus sellele kummaline kumin. Katte maha võtsin siis nägin, et rihm jookseb vastu ülemise pingutusrulli äärt.
Peale selle, oli ka vahetatud veepumbale tekkinud käega tuntav lõtk.
jupid ja töö läksid maksma koos allahindlusega 4500 EEKi.
Kõige parem oleks, kui keegi oskaks kindlalt öelda, kus on mootorinumber. Pidi olema õlifiltri lähedal kus käigukast ja mootor kokku saavad. ei näinud.
Re: K: 2.5 V6 hammasrihma rullid
Õlifiltrist tahapoole jääb vertikaalne sile pind, mille peal ongi mootorinumber. Altpoolt lähenedes küllaltki hästi leitav.
http://www.omegaowners.com/forum/YaBB.pl?num=1193589434" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.omegaowners.com/forum/YaBB.pl?num=1193589434" onclick="window.open(this.href);return false;
http://hot.ee/wfb/DSC0000098.jpg
ei leia sealt ühtegi numbrit
Kirjutasin rullide pealt miskid numbrid üles:
France 90573616 E 272955
ja siis pingutusrulli sisse oli tambitud mingi suht loetmatu nr.
võis olla midagi sellist : SLF 337C25 DC F-Z4443773
Kui keegi on varem kohanud selliseid numbreid siis igasugune info on oodatud.
http://hot.ee/wfb/DSC0000075.jpg
Kas keegi annaks mingeid vihjeid, jagaks häid nõkse kuidas hammasrihm omal käel ilma spetsiaalsete lukustustööristadeta ära vahetada. Autodata ja haynes mul on. Mõtlesin korraga siis hüdrotõukurid ka ära vahetada aga neid tellitakse ka mootorinumbri järgi
Vabandust, et pildid välislinkidena, ei viitsinud suurust muuta seekord.
ei leia sealt ühtegi numbrit

Kirjutasin rullide pealt miskid numbrid üles:
France 90573616 E 272955
ja siis pingutusrulli sisse oli tambitud mingi suht loetmatu nr.
võis olla midagi sellist : SLF 337C25 DC F-Z4443773
Kui keegi on varem kohanud selliseid numbreid siis igasugune info on oodatud.
http://hot.ee/wfb/DSC0000075.jpg
Kas keegi annaks mingeid vihjeid, jagaks häid nõkse kuidas hammasrihm omal käel ilma spetsiaalsete lukustustööristadeta ära vahetada. Autodata ja haynes mul on. Mõtlesin korraga siis hüdrotõukurid ka ära vahetada aga neid tellitakse ka mootorinumbri järgi

Vabandust, et pildid välislinkidena, ei viitsinud suurust muuta seekord.
Lükka terasharjaga puhtaks, ehk ikka on.
Nukkvõllide paigal hoidmiseks sobivad puust kiilud, kuid hüdrotõukurite vahetamise korral oleks siiski mugavam õigeid rakiseid kasutada.ChrisDian kirjutas:Kas keegi annaks mingeid vihjeid, jagaks häid nõkse kuidas hammasrihm omal käel ilma spetsiaalsete lukustustööristadeta ära vahetada. Autodata ja haynes mul on. Mõtlesin korraga siis hüdrotõukurid ka ära vahetada aga neid tellitakse ka mootorinumbri järgi
Ainult üks nookuripoiss tiksub, eks ta kannatab veel vahetamisega oodata.
puhastasin seda pinda aga mul pole ta mitte selline nagu seal pildil, s.t. sile, vaid kumer. ehk nii vanal mootoril on see kuskil teises kohas või midagi
Kas mu loogika on väga vale et kui mul auto aprillist 1994 siis 99% tõenäosusega läheb mulle see esimene variant rihmarullidest..?
puhastasin seda pinda aga mul pole ta mitte selline nagu seal pildil, s.t. sile, vaid kumer. ehk nii vanal mootoril on see kuskil teises kohas või midagi

Kas mu loogika on väga vale et kui mul auto aprillist 1994 siis 99% tõenäosusega läheb mulle see esimene variant rihmarullidest..?
Jama on suur poisid. vahetasin ülemise juhtrulli ära aga krigin läks hullemaks. krigin tuleb sellest, et rihm jookseb vastu rulli äärt ja rihma sees olev mingi kõvem riba hõõrub vastu rulli serva. Aga miks rihm külje peal jookseb..? hakkasin mõtlema, et rulli lõtk sinna väga ei loe, see peaks pendeldama panema rihma, sest laager asub rulli tasakaalukeskmes.
-
- Huviline
Ecotecil on üks kõrgem serv mootori pool ja teine jääb rihmakatte poole.Juhtrullid siis.
Mootori numbri leiad plokikaane välja ulatuva serva pealt, see jääb plokikaane tihendi alla.Ehk on abi sellest kui leiad sälgud tihendist üles ja seal all ongi.See peaks asuma sinu masinal paremas salonipoolses servas.
Või

Mootori numbri leiad plokikaane välja ulatuva serva pealt, see jääb plokikaane tihendi alla.Ehk on abi sellest kui leiad sälgud tihendist üles ja seal all ongi.See peaks asuma sinu masinal paremas salonipoolses servas.
Või

Peavalu kui palju ühest asjast. Leidsin lõpuks ühe vea. Neljas nukkvõlli hammasratas käib nagu kitsejalg. Pool millimeetrit puudu, et hakkaks teist riivama. Mis juhtus, miks ta nii teeb..?
Et nagu rihmaratas viskab nukkvõlli otsas?
Sel juhul keera lahti ja vaata kas on valesti otsa pandud või mingi metalli laast sinna vahele sattunud vms.
Muide uued nukkvõlli poldid on kah tehas ette näinud kui juba rihmaratta lahti oled keeranud.Iseasi kas neid vahatataksegi isegi teeniunduses peale suuremat mootori remonti.Mul on need igastahes vahetatud,mul siis 2tk. neid...
Sel juhul keera lahti ja vaata kas on valesti otsa pandud või mingi metalli laast sinna vahele sattunud vms.
Muide uued nukkvõlli poldid on kah tehas ette näinud kui juba rihmaratta lahti oled keeranud.Iseasi kas neid vahatataksegi isegi teeniunduses peale suuremat mootori remonti.Mul on need igastahes vahetatud,mul siis 2tk. neid...
Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
107kw caravan.Man+LSD
Vanamees rääkis mul just sama juttu et midagi vahel või on mõni spetsialist valesti kokku pannud. Aga huvitab mind see, et kuidas ta seal nukkvõlli otsas on, kas on mingi kiil ka või nuudid mis teda nukkvõlli suhtes õiges asendis hoiab või on selle taaskinnitamine ka rohkem tuumafüüsika moodi..?
-
- Huviline
nuka otsas on tift mis fikseerib 6ige koha rihma rattal,s6bral juhtus nii et tift tuli yltse kyljest ja hakkis mootori seest ikka ilusti ära koos rihma ratastega,nii et soovitan kellegil asja tundval yle vaadata ja vajalikud tööd ära teha muidu on mootori rem suht kallis l6bu!
Puhastasin korralikult ära need pinnad aga olulist paranemist märgata pole. Ma arvan, et see viskamine ise rihma äärde ei aja, aga ta on rihma välimise serva selliseks kulutanud, et rihm kisub äärde.
Kardan, et ühtsuse eesmärgil peaks vist kõik hammasrattad ära vahetama, ühe vahetamine äkki hakkab ka midagi valesti kulutama.
Teine variant on, et tuunib neid pindasid kuidagi et hammasratta taas sirgelt jooksma saab aga see tundub rohkem "sierrast subaru ehitamine" olevat.
Pagan, et see Eesti nii kaugel on, treipingiga saaks kindlalt sotti kas on hammasratta viga.
Kardan, et ühtsuse eesmärgil peaks vist kõik hammasrattad ära vahetama, ühe vahetamine äkki hakkab ka midagi valesti kulutama.
Teine variant on, et tuunib neid pindasid kuidagi et hammasratta taas sirgelt jooksma saab aga see tundub rohkem "sierrast subaru ehitamine" olevat.
Pagan, et see Eesti nii kaugel on, treipingiga saaks kindlalt sotti kas on hammasratta viga.
Vahepeal tänan kõiki vastajaid, olen saanud oma küsimustele adekvaatsed vastused. Asjakohased kommentaarid ja mõtted on jätkuvalt oodatud.