mootor jukerdab..
-
- Huviline
Re: mootor jukerdab..
Reeglina kolmanda ja neljanda vahelt on plokikaanetihend ära, lööb silindreid omavahel kokku...
kisu küünlad maha, pane küünad piipude sisse ja anna neile massi ja kontrolli kas kõik küünlad annavad korraliku sädeme(muidugi kindlam on proovida 1 haaval kuna muidu võid süütemooduli peeti keerata). Kui mõni ei anna siis võib olla süütemoodul/pool/kommutaator tuksis. võib ju olla ka et küünlajuhe on vigane ja lööb kohati otse massi sädeme. võib olla ju ka mõni pihusti pool pidune, kui mootor läheb avarii resiimi , siis üldjuhul mõjub see ka pihustitele , saavad tugevama ja kindlama impulsi (kindlama all ma mõtlen siis seda et kui mootor on avarii rešiimis , siis pihustite ja küünalde ajastust ei korrigeeri enam ei lambda ega temp ega miski muu vaid on kindlad ja konkreetsed seaded, mis ei ole sugugi ökonoomsed kuid on töökindlamad), mille tulemusena võib ka sul see 1 silindel käima hakata. loodan et leiad siit miskit vajalikku infi ka 

sport packet.. pigem on wiga siiski wast elektrooniline, plokikaanetihend se siiski vist ei ole, kuidas muidu ta eemaldatud tempianduriga töötab.. wõib olla on potsataja jutt nende pihustite poolt wähe usutawam..(palju ned pihustid sis wel maksawad..
? polegi kuulnud et neid keegi wahetand oleks..) ma kahekümnendal eesti, lasen teha vähe korralikuma diagnostika siis.

Ära osta omale autot,mida sa lükata ei jaksa! -Al Bundy - Ameerika perepea.
-
- Huviline
Ma ei oska tõesti muud soovitada hetkel kui silindri surved ära mõõta.Siis on selge pilt.Kui surved korras(mis ei ole alati seotud plokikaanetihendiga, et see ära) otsi viga elektroonikast muust.
toon näite.
Lahti ühendatud õhulugejaga mootor toimib vahele nagu ei jäta, diagnostika väidab, et kõik korras.Yhendad õhulugeja tagasi, diagnostika näitab õhulugeja viga ja sama kamm nagu sinu mootoriski.
Tegelik viga
Silindrite surved
1-15.8 bar
2-15.2 bar
3-15.0 bar
4-9.2 bar
Üldiselt kui diagnostiku juurde lähed soovib ennem silindrisurve testi või teeb selle ise.
Keegi ei viitsi pimesi viga otsida.
toon näite.
Lahti ühendatud õhulugejaga mootor toimib vahele nagu ei jäta, diagnostika väidab, et kõik korras.Yhendad õhulugeja tagasi, diagnostika näitab õhulugeja viga ja sama kamm nagu sinu mootoriski.
Tegelik viga
Silindrite surved
1-15.8 bar
2-15.2 bar
3-15.0 bar
4-9.2 bar
Üldiselt kui diagnostiku juurde lähed soovib ennem silindrisurve testi või teeb selle ise.
Keegi ei viitsi pimesi viga otsida.
teema pole seniks veel lõpetatud, käisin eestis olles taibude juures diagnostikal, pidi olema mootor, tsiteerin.. ..nagu loom.. peale susiseva kollektoritihendi midagi ei tuwastatud.. aga järge ootab aju wahetus, eks paistab, kuidagi korda peab se ju saama, oopel ju..

Kumb kollektoritihend susiseb? Sisselaske korral ei saagi ju mootor korralikult töötada, väljalaske korral muutub (tõenäoliselt) susin varsti valjuks plödinaks.
käega proowides, väljalaskeoma, ..aga eks kui ma kord targemaks saan, panen wea lahendi ka siia üles. juhtuda võib se kuskil augusti algupoolel, kui mitte warem..
niisiis.. paremaks asjad muutunud pole.. halwemaks samuti mitte. auto käis ascaris wahepeal.. ja tulemuseks ümmargunenull, ei tuwastatud mittemidagi, pealeselle, et masin ei tööta.
tänaõhtupoolikul pusisiwad selle oomegakallal Speedsteri poisid, ja tuwastasid.. et arwatawasti aju wiga.. nüüd aga.. mis wärk nende ajudega on, seal mingi immowärk, mis nagu erinew masinatel wõi.. ja weel.. rubriik selleks pole wast õige, aga küsin sellegipoolest, ega kellegil mootori juhtmestikku korralikku ei leidu.. 

1. mul oli kunagi selline kala, et (vist) 3. silindri kompressioon oli üldse null st. kompressioon oli lahkunud katkise plokikaane tihendi kaudu õlimagistraali.
2. nukkvõll ei ole pooleks? Väga ebatõenäoline, aga võimalik.
Kui mehaanikaosa on korras, alles siis on mõtet elektroonikapoolele sukelduda.
3. süütepool - juhtmestik pooli ja aju vahel - aju.
2. nukkvõll ei ole pooleks? Väga ebatõenäoline, aga võimalik.
Kui mehaanikaosa on korras, alles siis on mõtet elektroonikapoolele sukelduda.
3. süütepool - juhtmestik pooli ja aju vahel - aju.
loe mida ma wahetanud seal olen..
.. tegelikult nukkwõlli wahetanud kakskorda.. keegi arwas ka, et mootori soenedes nukkwõll klapid lahti jätab.. minule läks se maksma wiiskümendeuri. pluss töö.. waatab nüd kui saab selle aju ära wahetatud, ja mootoriruumi juhtmestiku.. siis enam muud wiga seal olla lihtsalt ei wõi..

,eraldi teema wõin wel wälja tuua lasnamäel asuwast ascarist, auto käis seal diagnostikal, arwepeale kirjutati tuwastatud weaks kolmanda silindri mehaaniline rike (Sportpacketil akkasid nüd kõrwad liikuma), nüd aga huwitaw osa.. sai analoogselt oomegalt wõetud aju koos immorõngaga ja paigaldatud minu oomile, wõtit pöörates töötas auto nagu kellawärk. ..ascarisse helistades, ja küsides sealt kas nad romulast ostedud aju suudaksid minu oomile installida, vastati sealt, et neil se arwuti juba pool aastat tummana seisnud, minu oom käis seal poolteistkuud tagasi.. küsimus kõlaks mille kuradiga nad seal seda diagnostikat teewad siis.. kus juures se nendepoolne weatuwastus läks wiiskümend raha maksma.. tänaseks auto korras, liikuma saime me selle eile, kui üks sell (nime kahjuks ja firmat öelda ei oska) oli umbes wiis minutit autos istudes oma pulti seal näppind..mugavus kirjutas:niisiis.. paremaks asjad muutunud pole.. halwemaks samuti mitte. auto käis ascaris wahepeal.. ja tulemuseks ümmargunenull, ei tuwastatud mittemidagi, pealeselle, et masin ei tööta.tänaõhtupoolikul pusisiwad selle oomegakallal Speedsteri poisid, ja tuwastasid.. et arwatawasti aju wiga.. nüüd aga.. mis wärk nende ajudega on, seal mingi immowärk, mis nagu erinew masinatel wõi.. ja weel.. rubriik selleks pole wast õige, aga küsin sellegipoolest, ega kellegil mootori juhtmestikku korralikku ei leidu..
Loe ja imesta...et siis esindused ei viitsigi nagu asjasse süveneda?Kellel on probleeme ascariga,kellel carringuga(pole vist spetsiaalselt opelitelele rõhku pandud).
Aga huvitav arutelu oli siiski.Hea et veale ikka jälile said!
Aga huvitav arutelu oli siiski.Hea et veale ikka jälile said!
Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
107kw caravan.Man+LSD
tegelikult.. tim.. ega ei wiitsigi keegi kuhugi süweneda..
käisin AUTOGA (tegu ei olnud oomiga) ülewaatusel.. olin lasknud samas ülewaatuspunktis auto sillad kuuaega warem ülewaadata.. oli parem sarniir mis vajas vahetamist.. soh.. poodi, uus sarniir ja ülewaatusele.. seekord juba oli teine ülewaataja.. autoalt kõlas järsku, kuule, ma näen, et sa oled ühesarniiri ärawahetand, aga tead, et autol ka teine sarniir waja ärawahetada.. ..ja rooliots samuti üks loksub.. aastalõpp ja kordusülewaatus, sai sis uuesti poes käidud, remondimees imestas, et ned jupid täiesti töökorras olid.. miks ma neid wahetan.. mul kordusülewaatus ütlesin.. .. nüd oli mul enne ülewaatust wel waja kord sillastendis käia, eelminekord kui sarniiriwahetasin ma sinna ei jõudnud.. sillastendis sell auto alt hüüab mulle, et kuule.. autol õõtsa puks läbi.. mis arwate, mis tunne mul oli sel hetkel, muidugi läksin ma sealt sillastendist kohe sinna ülewaatuspunkti.. ma ei oidnud end sugugi seal tagasi, wabanduseks öeldi mulle et, üllatus üllatus.. nende pink õõtsapukside lõtku ei näita?????!!!!!!!
..tõelise pasamagnetina tundsin ma aga ennast kui nüd juba korras sillaga läksin seda silda paika reguleerima.. uus koht jälle.. rool sõites wähe wiltu, sai seda reguleerijale öeldud, se kiidab mulle, et sul siin all päris korras, ja kokkujooks ka õige, ja ,et tema küll nüüd selle eest nõus maksma pole, et ainult rooli õigeks keerata
, mina, ja mul oli sõber kõrwal ütlesime, et meie oleme nõus selleeest maksma.. no ma wähe siis keeran, wastati.. maksin raha ära, ja ärasõites sealt oli rool ikka wiltu kätewahel..
....teema ei kuulu siia rubriiki ja se kustutatakse modede poolt kindlasti, aga ehk jõuab keegi seda enne ka lugeda..