K: elektriakende skeem
K: elektriakende skeem
kas kellelgi oleks olemas esimest elektriakende skeemi. mul auto ise 2.6L ja 110kW, 1991. lugu selles elektriaknad ei funka enam. kui aknanuppu vajutada, siis kustuks nagu nupu taustavalgus ära. esialgu tunduks et oleks nagu mingis massiühenduses asi. selleks oleks abiks joonis või kui keegi teab ühenduse kohti, siis andku teada. see küsimus ka veel,et kas akendel on mingi eraldi relee ka vahel kusagil?
Re: K: elektriakende skeem
Ma ei tea A omega kohta, aga minu faceliftil mädanesid kaabliühendused juhi jalge alt läbi. Samuti aknad ei liikunud enam.
nii selle teema võib vist lukku panna.
mässasin täna mitu tundi, mõõtsin kõik pinged ilusti üle ja mitte halligi.
hakkasin siis üksipulgi seda juhtmekimpu juhi jalge all läbi vaatama ja ülla ülla mis selgus. täpselt juhi jalge alla oli tehtud toitejuhtme ühendus, mis oli ära oksudeerunud. enam haigemat kohta annab sellise ühenduse jaoks leida.
aga lõpp hea, kõik hea. nagu öeldakse
mässasin täna mitu tundi, mõõtsin kõik pinged ilusti üle ja mitte halligi.
hakkasin siis üksipulgi seda juhtmekimpu juhi jalge all läbi vaatama ja ülla ülla mis selgus. täpselt juhi jalge alla oli tehtud toitejuhtme ühendus, mis oli ära oksudeerunud. enam haigemat kohta annab sellise ühenduse jaoks leida.
aga lõpp hea, kõik hea. nagu öeldakse

Hea on asja juures see, et nüüd on vähemalt asi käpas ja järgmine kord läheb asi kiiremini kaeedu32 kirjutas:Tubli poiss![]()
![]()

Aga tanud ka sulle

Kas sul oli ka siis samamoodi tehtud sinna jalgealla toitekaabli ühendus??arts kirjutas:Ma ei tea A omega kohta, aga minu faceliftil mädanesid kaabliühendused juhi jalge alt läbi. Samuti aknad ei liikunud enam.
kysikski siinkohal et kas omega b uste valgustus mis all on ustel kui ukse avad läheb põlema...et kas selle juhtmed ka seal jalgade all? ses mul juhi ja juhi tagumise ukse vbalgustisse ei tule särtsu.
Viimati muutis fallschirmjager, 06 Juul 2011 22:03, muudetud 1 kord kokku.
Juhiukse puhul võib tegu olla vigase pistikuühendusega ukse ja kere vahel.Mul jamas mingi aeg el.aken,võtsin korra pistiku lahti ja panin kokku tagasi ja sain akna el.värgi korda.fallschirmjager kirjutas:kysikski siinkohal et kas omega b uste valgustus mis all on ustel kui ukse avad läheb põlema...et kas selle juhtmed ka seal jalgade all? ses mul juhi ja juhi tagumise ukse vbalgustisse ei tule särtsu.

Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
107kw caravan.Man+LSD
Soojendan vana suppi. 1999 aasta 2,5 TD 96KW Omegal selline kummaline viga, et mul on nüüd elektriaknad "viivisega". Paned masina käima, akand ei tööta. Jätad nupu rahule ei näpi miski 5 minutit ja proovid, kõik funkab, kuniks süüde välja keerata. Uuesti süüde sisse ja läheb jälle miski 3-5 min ennem kui aknad tööle hakkavad. Logistasin kõik kaitsmed ja releed läbi, et mine tea, miski ühenduse teema oksüdeerunud või miskit. Aga ei midagi. On kellegil sellist anomaaliat ennem ka olnud ?
Kas facelift kerega masin juba?Skliss kirjutas:Soojendan vana suppi. 1999 aasta 2,5 TD 96KW Omegal selline kummaline viga, et mul on nüüd elektriaknad "viivisega". Paned masina käima, akand ei tööta. Jätad nupu rahule ei näpi miski 5 minutit ja proovid, kõik funkab, kuniks süüde välja keerata. Uuesti süüde sisse ja läheb jälle miski 3-5 min ennem kui aknad tööle hakkavad. Logistasin kõik kaitsmed ja releed läbi, et mine tea, miski ühenduse teema oksüdeerunud või miskit. Aga ei midagi. On kellegil sellist anomaaliat ennem ka olnud ?
Kui jah, siis soovitan proovida mõnda teist akende lülitite blokki, mis juhi poolel ukse küljes on.
Okey, tänud. Katsetan. Annan siin ka esimesel võimalusel teada. Lukku veel küsimust ei laseks, ehk koorub veel midagi huvitavat välja 

Kas kaabeldus jookseb otse juhi jalge all põranda mati alt läbi? Et vaip ülesse võtta ja viga otsima?
Õnneks ei pea kaevama mattide all. Kakkusin selle lüliti lahti. Igast kivikesed peal ja puha. Ei tea mistarvis võiks nagu lüliti olla
Ühesõnaga lahtiselt ilma kestata ära ühendada ja seda kummist jullat seal tallata (näeb välja nagu teleka puldi sees olevgi miski kummilutu koos klemmidega) asi töötab. Paned kokku - nihhujaaa. Ühesõnaga eks saab siis hetkel nii aknaid timmitud kui tarvis. Eks tuleb romulad läbi joosta, ehk mingi aeg näkkab ja saab uue lüliti. Enivei tähh kes viitsisid vastata.
P.S. kaevasin interneeduses ja leidsin opelitele (Omega-B 1993-1999) täiesti kabeda elektriskeemide raamatu. Venekeelne ainult, aga pole hullu kõik jutt alates kaitsmeplokist lõpetades igast imevidinatega on olemas. Miski 60 lehekülge. Ehk andminnide abiga saaks ta siia foorumisse ka jäädavalt ülesse. Asjatundjatele kindlasti abiks, omal skeemid esti sutsu hiina keel

P.S. kaevasin interneeduses ja leidsin opelitele (Omega-B 1993-1999) täiesti kabeda elektriskeemide raamatu. Venekeelne ainult, aga pole hullu kõik jutt alates kaitsmeplokist lõpetades igast imevidinatega on olemas. Miski 60 lehekülge. Ehk andminnide abiga saaks ta siia foorumisse ka jäädavalt ülesse. Asjatundjatele kindlasti abiks, omal skeemid esti sutsu hiina keel