omega b tagaratta laager
Re: omega b tagaratta laager
Mina vahetasin ca 3-4h tagaratta laagrit ja otsustasin, et lihtsam on maksta kellelegi, kes selle ära teeks, kuna ajude jama oli parasjagu.
Mina lõin suure meisli ja haamriga lõpuks vana saale puruks, et siis sai tolle tükkidena kätte. Uus läks sisse venitades suure poldi ja mutriga suht edukalt.
Enamus aega läkski vana eemaldusele.
Mina lõin suure meisli ja haamriga lõpuks vana saale puruks, et siis sai tolle tükkidena kätte. Uus läks sisse venitades suure poldi ja mutriga suht edukalt.
Enamus aega läkski vana eemaldusele.
Omega FL 2,5 TDI 2002, Navara D40 2010a
, Audi A4 2,5TDI 1999a,

Ja milline oli töökäik st. mismoodi seda tegid?
, Audi A4 2,5TDI 1999a,

-
- Huviline
Ilmselt vana saale kätte saamine on suurim probleem selle juures üldse.Kõige lihtsam on kolme punkti käsifreesiga teha sisselõiked, saale külmutada ja hea meisiliga! vana saale puruks lüüa.Tõmmitsaga uus aager kuivmäärdega sisse ja tehtud ongi
-
- Huviline
mina isiklikult olen vana saale väga kergelt kätte saanud,nimelt m6lemile poole kus on laagri sooned olen keevitanud riba sisse elektroodiga ja lasknud ära jahtuda kiirelt ja löönud välja,ytlen ausalt et väga kergelt tuleb! 

Mida sa selle relakaga seal peale hakkad? sellega ei mahu ju sinna ligi kuskile ilma, et liigselt sisse lõikaks.
, Audi A4 2,5TDI 1999a,

- Anz69
- Huviline
- Has tänanud: 36 korda
- Been tänatud: 25 korda
ma olen tõmmitsatega kätte saanud, pole midagi keevitanud ega külmutanud, tõmbamise ja pressimisega vaikselt meelitad välja:)
mõlemad vahetanud,
aga kui uut kokku paned, siis keera laagri mutter kindlasti 300Nm-iga kinni, ja stopper peale, kuna mul 1 laager jooksis laiali kui piisavalt kinni ei keeranud:)
mõlemad vahetanud,
aga kui uut kokku paned, siis keera laagri mutter kindlasti 300Nm-iga kinni, ja stopper peale, kuna mul 1 laager jooksis laiali kui piisavalt kinni ei keeranud:)
Vectra GTS 2.0T 2004' [131AVS]
Omega 3.2 vagun 2001' [498THS]
Diisliga köetakse maja ning küntakse põldu, bensiiniga sõidavad autod
Omega 3.2 vagun 2001' [498THS]
Diisliga köetakse maja ning küntakse põldu, bensiiniga sõidavad autod

-
- Huviline
Kuidas kellegile.Kuid lõikamise ja külmutamisega kulus laagri vahetusele 40min ja laagrpesa jäi ka terveks
Ju ma sain valesti aru, aga tavaliselt jääb laagri saale ju flantsi külge. Saalele sälk sisse ja ongi lahti.reims86 kirjutas:Mida sa selle relakaga seal peale hakkad? sellega ei mahu ju sinna ligi kuskile ilma, et liigselt sisse lõikaks.
Selline oli minu mõttekäik.
MB W211 E320CDI, Opel Omega B C20NE
Kas 4 ja 6 silindrilistel B Omegatel on tagumised rattalaagrid ühe mõõduga?
Tagumine rattalaager vahetatud,kuna mõned mehed hirmutasid "raske töö"jutuga ära,siis käisin tuttava remondimehe juures vahetamas.Kahekesi läks aega 75min(ratas all tagasi).sealhulgas summuti maha võtmine ja tagasipanek ning käsipiduri klotsi jama lahendamine.
Üldiselt pole keerulist midagi,parem on asja muidugi tõstukil teha aga kodusel teel peaks täitsa hakkama saama.
Üldiselt pole keerulist midagi,parem on asja muidugi tõstukil teha aga kodusel teel peaks täitsa hakkama saama.
Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
107kw caravan.Man+LSD
Mis firma laagrit tasuks vaadata? Forss siin esimese hooga pakkus NK toodangut, peaks vast sõitma küll mõnda aega?
Ja mõistlik oleks vist mõlema ratta omad korraga ära vahetada, kui juba vahetuseks läheb?
Ning kas käsipiduri klotside vahetuseks oleks tarvis ka mingit paigalduskomplekti? Või piisab ainult uutest klotsidest enamasti?
Ja mõistlik oleks vist mõlema ratta omad korraga ära vahetada, kui juba vahetuseks läheb?
Ning kas käsipiduri klotside vahetuseks oleks tarvis ka mingit paigalduskomplekti? Või piisab ainult uutest klotsidest enamasti?
Ei ole mõtet mõlemit korraga vahetada kuna teine võib veel edasi minna aastaid. Isiklikult soovitaks FAG laagrit kuna see üks suurimaid laagri tootjaid maailmas.siim1314 kirjutas:Mis firma laagrit tasuks vaadata? Forss siin esimese hooga pakkus NK toodangut, peaks vast sõitma küll mõnda aega?
, Audi A4 2,5TDI 1999a,