C20NE veepumba kruttimine?

Kaasa arvatud kütusekulu ja muu tehniline jutt
Vasta
41degree

C20NE veepumba kruttimine?

Postitus Postitas 41degree »

Jõudu!

Mureks C20NE ja veepump... Tegemist enne '93 variandiga ehk ilma abirullikuta. Mõtlesin, et oleks paslik ühel sellisel mootoril hammasrihm ära vahetada ning kuna olen seda tööd ka varem ühe korra teinud, siis mõtlesin, et peaks nagu käpas olema. Aga võta näpust...

Võtsin ventika eest ära, hammasrihma kattekaane ära, veepumba kolm polti lahti ja vaikus... Veepump ei liigu ei edasi ega tagasi. Et pumbale paremini ligi saada ja välistada lollakas võimalus, et kuskilt mõni polt kinni veel on, lõikasin vana rihma katki ja kangutasin ka väikese pumba külge käiva plastist kattetüki ära, ja no kurinahk, ei tuhkagi...

Kusjuures, tundub, et keegi on juba enne mind samasugune pärismaalane olnud, sest veepumba kõrvast oli juba algselt tükk puudu, mina koputasin sealt teise tüki ära...

Tsiteerime hetke popmuusikat: uatta fakk!? Mida ma valesti teen?
Pilti ka:
Pilt

Pilt

Pilt

Ma juba valmistun naerutormiks, kui selgub, et ikkagi oli üks polt veel kuskil kinni...
eedu32
Huviline
Kontakt:

Re: C20NE veepumba kruttimine?

Postitus Postitas eedu32 »

Ja nii ongi... et ainult kolm polti hoiavad seda pumpa kinni. Ja ei tulegi sealt välja ja ei liigu kuhugile poole ... lõpetasin uue veepumbaga a-la 18 euri
41degree

Postitus Postitas 41degree »

eedu32 kirjutas:Ja nii ongi... et ainult kolm polti hoiavad seda pumpa kinni. Ja ei tulegi sealt välja ja ei liigu kuhugile poole ... lõpetasin uue veepumbaga a-la 18 euri
Nojah, kõik ilus-tore küll, nii kui nii tuleks koos hammasrihmaga ka veepump vahetada ja uus pump on ka olemas, aga vana kättesaamine on küsimus. Õigemini, vana kättesaamine nii, et plokk terveks jääks... Haamriga kõrva pihta koputades on ainult tükid taga, proovisin tagantpoolt torniga pumpa otse ette välja lüüa (minu mälu järgi ei tohiks seda miski takistada)... Tulemus: puudub.
petzp
Huviline

Postitus Postitas petzp »

Proovi vasaraga koputada rihmaratta külgede peale vasakult ja paremalt, ehk saad pumba loksuma. Ta on ilmselt kinni oksüdeerunud oma pesasse. Rohkem kinni ei hoia teda miski.

edit: kui ikka ei tule, siis rakenda Murphy seadust (ära vägista, võta suurem haamer!)
viljar
Huviline

Postitus Postitas viljar »

Korpuse kummitihend hoiabki teda kinni. Ise olen sedasi jamanud ja ei aidanud muu kui lõhkusin veepumba korpuse ära nii et sain rõngastihendi küproksi noaga läbi lõigata.
Vasta