Elektriline katuseluuk jamab
Elektriline katuseluuk jamab
Tere!
Palun abi. 95a Omegal el. katuseluuk jamab. Katuseluugi avamine toimib pöördlülitist ilusti aga kui nt täiesti avatud katuseluuki sulgeda nii, et lüliti pöörata avatud asendist kohe suletud asendisse siis katuseluuk liigub umbes 2/3 peale ja läheb jälle lahti tagasi. Sulgemiseks tuleb lülitist väikeste astmete kaupa katuseluuk kinni nõksutada.
Ilmselt on viga relees? Või lülitis? Või mingi kolmas jubni?
Lauri
Palun abi. 95a Omegal el. katuseluuk jamab. Katuseluugi avamine toimib pöördlülitist ilusti aga kui nt täiesti avatud katuseluuki sulgeda nii, et lüliti pöörata avatud asendist kohe suletud asendisse siis katuseluuk liigub umbes 2/3 peale ja läheb jälle lahti tagasi. Sulgemiseks tuleb lülitist väikeste astmete kaupa katuseluuk kinni nõksutada.
Ilmselt on viga relees? Või lülitis? Või mingi kolmas jubni?
Lauri
Re: Elektriline katuseluuk jamab
Omega tavaline jama. Ketas määrdunud seal juhtboksis. pole puhastamisest abi saanud. Aitab see kui keerad lüliti kinnisesse asendisse ja vajutad sinna peale ja ootad kuni katuseluuk kinni jookseb. Pealevajutamisega saab seda ka kalibreerida (on see õige sõna?). Ilmselt selgitan seda veidi raskemalt, siin foorumis õpetus ka olemas. Põhimõtteliselt siis igas asendis pead hoidma natuke aega lülitit all (surud lae poole). kõigepealt kinnises, kuni ta ära toimetab, siis lased ühele poole täiesti lahti joosta ja hoiad mõned sekundid all ja siis teisele poole samamoodi. Iga kord peale aku eemaldamist läheb nulli nagu aknadki.
Pärast aku eemaldamist akende ja luugi automaatika taastamine :
Kui oled aku korra maha võtnud siis lähevad el. aknad ja luuk tehase seadesse tagasi e siis ei tööta enam automaatselt sulgumine/avamine ühe vajutuse peale....
Et uuesti aktiveerida - Aken on suletud asendis vajutad akna sulgumise nuppu ja hoiad 2-3 sek all...relee teeb klõpsu ja automaatika on tagasi....tuleb iga akna jaoks eraldi korrata...
Luuk käib vähe teistmoodi - Luuk on kinnises asendis, vajuta sulgemise nuppu ja hoia 2 sek all, siis lase luuk täitsa tagumisse asendisse ja korda seal sama protseduuri , siis kaldusasendisse ja uuesti ja voilaa
Teine kord soovitan ennem uue teema tegemist kasutada otsingut!
Seda teemat on siis lahatud päris palju juba.
Kui oled aku korra maha võtnud siis lähevad el. aknad ja luuk tehase seadesse tagasi e siis ei tööta enam automaatselt sulgumine/avamine ühe vajutuse peale....
Et uuesti aktiveerida - Aken on suletud asendis vajutad akna sulgumise nuppu ja hoiad 2-3 sek all...relee teeb klõpsu ja automaatika on tagasi....tuleb iga akna jaoks eraldi korrata...
Luuk käib vähe teistmoodi - Luuk on kinnises asendis, vajuta sulgemise nuppu ja hoia 2 sek all, siis lase luuk täitsa tagumisse asendisse ja korda seal sama protseduuri , siis kaldusasendisse ja uuesti ja voilaa
Teine kord soovitan ennem uue teema tegemist kasutada otsingut!

Omalt poolt niipalju,et olen juba igaks juhuks katuseluugi juhtelektroonika ploki välja vahetanud aga ei midagi.Luuk toimetab ikka nii kudas ise heaks arvab,nupuga nõksutades(nahu temaalgataja kirjutas)saan luugi norm.kinni.
Olen seda luugi"õpetamist"aegajalt ette võtnud aga tulutult.Nii et kui see"õpetamine"ei aita,siis ei aita enam midagi...
Olen seda luugi"õpetamist"aegajalt ette võtnud aga tulutult.Nii et kui see"õpetamine"ei aita,siis ei aita enam midagi...

Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
107kw caravan.Man+LSD
Mul ka vahepeal teeb sellist jama...see vist ongi vist mingi tyypviga neil:D
Tim kirjutas:Omalt poolt niipalju,et olen juba igaks juhuks katuseluugi juhtelektroonika ploki välja vahetanud aga ei midagi.Luuk toimetab ikka nii kudas ise heaks arvab,nupuga nõksutades(nahu temaalgataja kirjutas)saan luugi norm.kinni.
Endal sama jama, on keegi vahepeal ravimi murele leidnud???
mul on jama natuke teistmoodi. mul nupp ise on kadunud (auto muretsemisest saadik) ja ainult see pulk järgi kuhu otsa see nupp käib. probleem on aga selles et ükskõik kuidas ma keeran või vajutan, katuseluuk ei liigu kusagile. aegajalt korra plõksib kerimismootorit ja kogu lugu... "õpetamine" ka ei aidanud... füüsiliselt midagi nagu ees ka ei ole...
äkki midagi väsinud?
äkki midagi väsinud?
mul ka oli vanal omegal sama jant et nökkis pidevalt aga sain omega A motori koos lülidiga ja luuk töötas laitmatult.eks see elektrooniline plokk paneb näkku mis motori juures.