95 omega b klõbiseb/tiksub

Kõik asjad mis on seotud mootoritega nii diisel kui bensiin ja gaas.
skalp

95 omega b klõbiseb/tiksub

Postitus Postitas skalp »

Tere :)
netist otsides konkreetset vastust ei leidnud, seega otsustasin küsida asjatundjatelt.

Oman 95 aasta Omega B Caravani 2.0 85kW.
Siin möödunud suure külmaga sai vist autole liiga tehtud. -25 C kraadiga läksin sõitma. Panin auto sooja, kraapisin/pühkisin puhtaks kuniks mootor soe oli (u. 10min). Aga millegipärast seekord jäi õlituli põlema (enne pole sellist probleemi olnud). kontrollisin õlitaset, oli küll alla normi aga mitte minimumis. mõtlesin et vajab äkki natuke pöördeid/sõitmist et paksu õli ringi ajada. mingi 300m sõitsin, tuli ära ei kustunud, siis pöörasin tagasi. siis oli juba kuulda mingit klõbinat kapoti alt, täpselt öelda ei oska, kust. jätsin auto seisma ja järgmine päev valasin liitri 5w-40 poolsünt õli sisse. õlitase oli siis normis ja kui auto tööle panin, õlituli ka enam ei põlenud. aga kui auto soojaks kohapeal läks, siis tuli õlituli tagasi ja ka klõbin. pöördeid andes läheb klõbin valjemaks.
õlivahetus oli 2011 alguses, samuti poolsünt.

tehnik tuleb homme vaatama, aga pole kannatust, äkki leian siit mingit vastust veel enne tehnikut.
-JT-

Re: 95 omega b klõbiseb/tiksub

Postitus Postitas -JT- »

Õli võttur umbes või oli pump kehvake.
Kasutaja avatar
Omega 978
Huviline

Postitus Postitas Omega 978 »

Kunagi vectral sama mootoriga isendil oli sarnane probleem, et kui mootor soojaks läks tuli klõbin sisse.Veaks oli ringi tõmmanud saale!
Pilt
Tim
Huviline

Postitus Postitas Tim »

Njhh..oleks 16 klappi,siis olematu õlisurvega hakkavad tõukurid jubedat häält tegema,aga ega see 8klapline samamoodi puudulikku õlitust ei talu.
Mul oli õlipumba vahetus ja tõukurid said kannatada õlipuuduses aga vändagrupp ja nukkvõllid on siiamaani ok.

Asi lihtne-kui koliseb plokis siis väntvõll,kui kolin üleval pool,siis klapimajandus.

Aga jutujärgi tiksub/klõbiseb,ehk ainult tõukurid :roll:

Aga ime et mootor üldse veel häält teeb!10 min.niisma ja siis veel jupike maad sõita...mina oleksin juba 10sek.pärast mootori seisma jätnud.
Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
skalp

ära hirmuta :D
klõbiseb minu amatööri kõrvade järgi üleval pool, seal kandis kus küünlad on...
ja eks minagi keerasin asja suht ruttu kinni kui klõbinat kuulsin... muidugi noh, kui masin külmast peast tööle panna, siis nagu ei klõbise midagi, sätib enda pöörded 1500 peale, 2-3 minutit seisab seal, siis hakkab vaikselt alla langema...ja kui tühikäigu pöörete peale läheb (nii umbes 600-700) on klõbinat kuulda ning siis ka tuure andes on klõbin korralik...
õlituli kustub kui tööle panna ja läheb põlema enne kui tuure langetama hakkab ja päris soojaks läheb...
Tim
Huviline

Postitus Postitas Tim »

Nojahh,õli läheb vedelaks,pump on lahja ja õlisurve langeb-tõukurid hakkavadki kõigepealt häält tegema.Hiljem tuleb väntvõll järgi.
Kindlasti manomeeter külge ja siis saab tõe teada.
Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
skalp

kas see pump "ajutiselt lahja" ei või olla? st külmast tingituna käib liiga tihedalt vms? kuna sellel autol on olnud mingisugune pinin iga kord kui külmast peast tööle panna (ei oska seda paremini kui "pinin" sõnastada) ja see viimane kord kui auto tööle panin, seda pininat polnud....
ja palju sellise probleemi lahendus rahakotti kergendaks? usun et töö oleks vast lihtsam kui hüdrotõukurite vahetus...
arxsss
Huviline
Been tänatud: 2 korda

Postitus Postitas arxsss »

mu oomil see klõbin juba teist aastat,sama lugu,et kui oli väga külm siin -25-30c siis õlituli põlesgi ca 25 km sõiduga alles siis kustus ära.tõukurit klõbisevad külmalt ja minu meelest ka mingi muu klõbin veel(arvatavasti mõni klapp) soojaks läheb siis jääb vait.ja õli tuli mul muul ajal ei põle.sul viga ikka vist õli pumbas.ja see pinin on ka mu oomil juba väga kaua algul külmaga,mina kahtlustan geneka laagrit.
skalp

ühe tehnikuga ma millalgi rääkisin sellest pininast. kuna ta keeras mul silla vardaid lahti enne reguleerimisse minekut, siis auto jäi ööseks töökotta ja kui auto kätte sain, sain talle kuulata anda seda pininat. tol hetkel polnud aega asja süveneda aga ta isiklikult arvas et kas midagi tühikäigu pöörete v jahutussüsteemi klapiga... see ei ole selline püsiv pinin, vaid tuleb, läheb valjuks ja siis kaob vaikselt ära...
skalp

niisiis, sai eile tehnikuga slepis auto töökotta sooja viidud, täna sai proovitud, natuke aega mõtles ja siis töötas nagu kellavärk, ei mingit klõbinat, ei mingit õlituld. nii et suure tõenäosusega oli õlipaagis kondens sees ja mingi reduktor oli kinni külmunud. vähemalt selline probleem oli tehnikul ühel teisel autol olnud ja samamoodi lahenduse leidnud.
eks nüüd muud midagi kui õlivahetus peale, senikaua seisab auto töökojas soojas kuna kui kondens sees, siis välja jättes on suur võimalus et juhtub sama asi kuna väljas ikka veel miinuskraadid.
o:mega

Postitus Postitas o:mega »

Õlipaagis kondents!? :lol: :lol: Vaheta filter ära ja voilà.
Tim
Huviline

Postitus Postitas Tim »

Seline asi on jahh õlipumba korpuses-reduktsiooni klapp.Kinni saab see niimoodi külmuda,et see vedru ei avane ülerõhu korral,sinul aga on hoopis alarõhk õlil.Mehhaaniku jutu järgi on see vedru kokkusurutud asendis kinni külmunud,pole nagu võimalik. :roll:
Mina tõmbaksin õlipumba ja õlivõtturi laiali ja kontrolliks asja üle.
Muidugi,kui peale õlivahetust probleem kaob,siis pole midagi vaja remontida.
Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
skalp

nujah, puht loogiliselt võttes on suht ebareaalne et vedru külmub kinni kokku surutud asendis. võibolla mäletan mina valesti, mis seal täpsemalt kinni oli külmunud või sõnastas ta ise selle valesti, igatahes ööpäev soojas seismine lahendas probleemi "ajutiselt" ja loodetavasti pärast õlivahetust seda probleemi rohkem ei tule :)
skalp

nii, sain auto töökojast kätte. soojast töökojast lausa lust autoga sõita, mitte mingit probleemi ei õlirõhu ega millegagi :P
igatahes ostsin Mobil'i poolsünt õli, õlifiltri ja ka loputusõli.
kusagilt töö juurest kuulsin, kellelgi oli see loputusõli hoopis asja kehvemaks teinud, just vanema auto puhul. et vana auto, lõtkud sees ja lõhub sellega süsteemi hermeetilisuse...
kas selline asi võib juhtuda? (mine sa kõlakaid tea :D)
Tim
Huviline

Postitus Postitas Tim »

Muud ei midagi...kui et loputab kuskilt vana saasta/sette lahti ja ummistab kuskl õlikanali-võibolla :roll:
Olen ühte ökokäkki seestpoolt näinud...arvan,et täissünt. õliga oleks see mootor varsti vakka olnud või siis õlifilter oleks ~100km pärast umbne olnud.
Smas olen sigulli mootorit loputanud ja ei juhtunud midagi.
Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
Vasta