starteri probleem 2.5 td 98a.

Kõik asjad mis on seotud mootoritega nii diisel kui bensiin ja gaas.
Vasta
pikkLauri

starteri probleem 2.5 td 98a.

Postitus Postitas pikkLauri »

Tere.
mul siis järgmine mure, hommikuti külma mootoriga käivitades haagib korraks starteri järgi ja kohe kukub pendiks ära (ei vea enam mootorit järgi) aga starteri elektrimootor jääb tööle kuni võtme jahti laskmiseni, mootori käivitamiseks on vaja 5-10 korda käivitada ennem kui ükskord pendiks korralikult peale jääb, sooja mootoriga seda probleemi pole.

äkki on kellelgi mõni hea idee kuidas asja lahendada
opelist

Re: starteri probleem 2.5 td 98a.

Postitus Postitas opelist »

Ajutine lahendus on pendiksi puhastamine ja määrimine, mõistlikum oleks see aga üldse välja vahetada.
pikkLauri

starter maas käind juba, puhastasin ja määrisin, visuaalselt midagi katki või kulunud ei olnud, määre mida kasutasin on -45* kindlusega, ja miks ta sooja mootoriga ei jama
riskikuller
Huviline
Auto: volvo xc90 - 2004

Postitus Postitas riskikuller »

puhasta uuesti ja ara pane mitte mingid määred mis ta siis teeb.

tundub et see määre ongi külmalt sulle mure tekitaja, kuna hiljem mootor soe ja seega ka see määre mis sa sinna toppisid.
Elu on karm ja sellega tuled siinses elus hakkama saada
Paadunud Kaitseväelane alates 1998a-st
55980492

www.veteran.ee
-JT-

Postitus Postitas -JT- »

Aitab pendiksi vahetus.
Egon

Postitus Postitas Egon »

aitaks vb jah pendiksi vahetus aga mina tean niipalju et pendiksit ei tohigi määrida kuna siis pidigi nöökima hakkama! mul endal oli ka nii...kuulsin et pendiksit ei tohi määrida!puhastasin endal pendiksi ära ja timm töötas:D :D
pikkLauri

eks ma proovin kah siis ta puhtaks pesta, ma panin ikka parasjagu seda määret sinna
Mäekas

Postitus Postitas Mäekas »

Üldjuhul pendiks ei maksa palju. Ma sain Opeli esindusest pendiksi 350.- Aga sellega on see lugu, et pendiksi pealt pead vaatama koodi. Ise ka paar korda lasin pendiksi vahele WD-40. Kuu aega kestis siis hakkas jälle nöökima. Lõpuks arvasin, et lihtsam on pendiks ära vahetada, kui iga kuu starter maha katkuda.
Ricci

Postitus Postitas Ricci »

Kylmalt metall ju tõmbub kokku - soojalt paisub (selles systeemis see mõni 100ndik/mm annab palju tunda + loomulik kulumine ) , varsti ei toimeta ta sul üldse enam ! Aitab ainult pendixi vahetus . . .
pikkLauri

tegelikult aitas hoopis tõmberelee vahetus ei olnud sellel pendiksil midagi viga, tõmbereleel oli üks mähis läbi see mis hoiab pendiksit
Vasta