Tegelikult eelmine post oli naljaga rohkem paanika tekitamiseks, kui tõsi. Just saime õnnelikult..? tagasi Pärnu tripilt.
Vahetuseks läks kolm korralikku päeva. Doonorilt mootor maha läks lihtsalt, kuna pool osandamist oli juba tehtud, polnud küljes käigukasti ja osasid agregaate. Enda omalt asja maha koukimine võttis natuke rohkem aega. Kuna kanalit pole, plaanisin koos kastiga läbi mootoriruumi välja tõmmata. Ega seal tegelikult pikalt midagi rääkida polegi, iseenesest raua paikasaamine oli straightforward bolt and nut job. Moto koos kastiga tuli väga millimeetri pealt välja, plokilt eemaldasin kõik ebavajaliku isegi kuni kliimakompressori kronsani, alles jäi ainult pump ja vl kolle koos turboga.
Hämmastaval kombel kompott tagasi läks oluliselt lihtsamalt, poole tunniga puhkas mootor juba patjadel. Vaheüllatus oli see, et vana ja suht heade pindadega siduriketast kasutada ei saanud- nuudi trapetsikujust oli järgi jäänud perfektne terava otsaga kolmnurk. Paar teravamat minekut oleks ilmselt selle seal sees siledaks tõmmanud.
Mootoril vahetasin profülaktika ja lihtsuse mõttes üksiti ära tagumise vändasimmeri (igati õigustatud, lasi suht sorinal juba), kkk tihendi, sl kolle tihendid, eelsüütekad, kütte-õli-õhufiltrid ofc ja lasin hunniku silikooni õlivarda otsa ümber, puhastasin enne ümbert kõik ära, tihend all oli enamvähem ja ei viitsinud enam ühe o-rõnga pärast neljandat korda linna minna- läksin kergema vastupanu teed. Kõik uued mahlad sisse, aku oli mõne õhtu jagu kõrval laadinud, panin peale, andsin võtit ja... vaikus. Mingid releed klõbisevad, starter järgi ei tule. Veakood 54- Fuel cutoff solenoid test fault or circuit shorted. Viskasin too õhtu võtmed nurka ja laupa hommikul tulin värske peaga peale tagasi. Hommikuks oli lisandunud kood 41. Siis tuli randomly veel mingi hunnik koode vahepeal sisse ja alles siis taipasin akut testida. Multimeetriga 11,9V- asi selge, uue aku järele. Uue akuga hakkas juba starter vaevaliselt ringi käima. Kuskilt tuli suitsuvine. Avastasin et mootori mass on jama, puhastasin ära ja hakkas juba looma.
Lõpuks laupäeva ennelõunaks käis esimene potsati-potsati ja hakkas mootor juba omal jõul ringi käima. Lõpuks sai sidur õhutatud ja testsõidule. Kuna 1400hrs oli plaan startida, siis käis diagnost kuurinurka ja "trial by fire".
Nagu näha, siis käidud sai. Laupäeval otsustas roolivõim, et ta tahab keerata ainult vasakule. Paremale poole üldse mitte. Noo mis seal ikka. Samuti hakkas lambistel hetkedel vilkuma mootorituli. Samal hetkel oli fuel cutoff. Idioot nagu ma olen, otsustasin "what's the worst that could happen" ja panime seltskonnaga ikkagi minema. Pühapäeva hommikul positiivse üllatusena oli roolivõim tagasi koju tulnud ja töötab nagu peab.
Nüüd tagasi jõudes on selge et homne päev läheb veel kuuri all. Kaks pihustit lekivad METSIKULT. Ei ole kindel, kas ülevool või pihusti ise, võtan vana pealt kaks kindlalt kuiva pihustit ära ja vean kõik ülevoolud uued. Karta on et koodid 41 ja 54 on ikka veel sees, auto ei taha madalalt eriti sõita, manööverdades tühikäigult sureb lampi ära ja järsemate nõksudega käib ikka mootorituli põlema ja fuel cutoff. Muus osas on täitsa okke bro. Ilmselt tuleb kunagi Taneli kaudu Ahti käest saadud väidetavalt heas korras pump ikkagi peale visata ja kellaga paika ajada.
Eks millalgi saab vana ka ära lahata ja huvi pärast teada, mis siis ikkagi juhtus. Teada on niipalju et kõik sisselaskeklapid on makaronid

Mis allpool toimub... eks näis.
Stiilinäide tööruumist
Viimased kohendused. Sellel momendil lasin ka veel vana õli välja, hea mugav oli otse kankusse soristada
Manhandling the engine. Ja ei, ma ei näita keskmist sõrme
Reede õhtu- moto kenasti paigas, agregaadid küljes, üle kontrollitud ja ootab mahlasid
Ja sõnakvaliteet on mul jätkuvalt tugevam kui pildikvaliteet... Ruumis oli valguseks 2x20w LED Floodlight tüüpi prosed, paikse valgustina töötada oli väga ok aga pildi jaoks väga valge ei olnud.
Mul juba sünnist saati bemmi süda sees...