paagisisese pumba jamad

Elektroonika jamab - anna teada
rastrophuck

paagisisese pumba jamad

Postitus Postitas rastrophuck »

Tere! Olen mitu korda juba teepeale jäänud, kuna paagisisene pump ei tööta peale mingit vahemaad. Kolm viimast sõitu Viimsi-Laagri vahel olen saanud teha nii, et iga otsa lõpus võtan jälle pumba täiesti lahti ja panen kokku tagasi. Siis töötab, aga töötab kuni auto seisma jääb ja siis enam pumpa järgi ei võta.
Viisin pumba forssi tagasi, nemad ütlesid, et pump annab ühtlast survet ja sellega on kõik OK.
Mis võib veel viga olla ?
Kus kohast hakata viga otsima nüüd?
Tuju
Huviline

Re: paagisisese pumba jamad

Postitus Postitas Tuju »

Võiks ju märkida mis autoga tegemist
Aga äkki elektri poole peal miskit jamab, ühendused näiteks
Kiiret pole aga jõudma peab !
rastrophuck

Andestust, jäi see täitsa kahe silma vahele :)
Auto on 1997a Omega B 2.5 TD 96kw

Elekter ilmselt jamabki, aga mis asi kontrollib pumba tööd? Lööb teine surve üles ja siis mingiaeg enam ei tööta. Kui vaja, siis hakkab jälle. Mis seda kontrollib?

Teine asi on see, et kuhu kohta jõuab pumba külge käiv nelja otsaga pistik välja auto esiosas?
Erki
Huviline

Postitus Postitas Erki »

Minu teada peaks diislitel pump lööma ainult alguses käivitamise ajal mõned sekundid, et surve üles lüüa. Mootori töötades saab kõrgsurvepump kütuse etteimemisega ise hakkama. Etteandepumba tööd juhib muidu relee, mis asub mootoriruumis kolmnurkses releekarbis. Asukohta täpselt ei tea ütelda, aga juhtmevärvide järgi ehk leiad üles.

Kui sul sõites sellised probleemid, siis kahtlustaks, et probleem pigem ebatihedas torustikus või kõrgusurvepumbas, kust saab õhku vahele.

Kas sümptomid esinevad kogu aeg? või äkki on mingi seos ka paagis oleva kütuse kogusega? Mul nt tekkis kütuse kättesaamisega tavaliselt probleeme siis, kui paagis ca 10 liitri jagu diislit. Otsest lahendust sellele ei saanudki, aga probleemi tekkimist aitas vältida vähemalt 20L kütust paagis.
risto
Huviline

Postitus Postitas risto »

minu 96kw sõidab nii ka,kui pumbal üldse pistikud küljes pole..lihtsal käivitus on suht kehva(umbes 5sek)..aga sõida oma autoga ja kui välja sureb ja enam käima ei lähe vaata testriga kas tuleb vool pistikuni..vist oli nii isegi,et süütega ei ole alati voolu seal pistikus..starterit peab ketrama
Erki
Huviline

Postitus Postitas Erki »

risto kirjutas:minu 96kw sõidab nii ka,kui pumbal üldse pistikud küljes pole..lihtsal käivitus on suht kehva(umbes 5sek)..aga sõida oma autoga ja kui välja sureb ja enam käima ei lähe vaata testriga kas tuleb vool pistikuni..vist oli nii isegi,et süütega ei ole alati voolu seal pistikus..starterit peab ketrama
Süüte sissekeerates lülitab pumba mõneks sekundiks käima (nii ca 5-7 sekundit umbes), starterit pole selleks vaja anda. Kui süüde sisse lülitada ja kohe auto tagaosa juurde minna, siis peaks paar sekundit töötavat pumpa kuulma.
risto
Huviline

Postitus Postitas risto »

Erki kirjutas:
risto kirjutas:minu 96kw sõidab nii ka,kui pumbal üldse pistikud küljes pole..lihtsal käivitus on suht kehva(umbes 5sek)..aga sõida oma autoga ja kui välja sureb ja enam käima ei lähe vaata testriga kas tuleb vool pistikuni..vist oli nii isegi,et süütega ei ole alati voolu seal pistikus..starterit peab ketrama
Süüte sissekeerates lülitab pumba mõneks sekundiks käima (nii ca 5-7 sekundit umbes), starterit pole selleks vaja anda. Kui süüde sisse lülitada ja kohe auto tagaosa juurde minna, siis peaks paar sekundit töötavat pumpa kuulma.
minu omegal külmana uriseb pump,kui süüde sisse keerata...kui auto on soe ja äsja seisma jäetud ei hakka pump tööle süütega vaid tuleb starterit anda..
rastrophuck

Neli korda olen pumpa lahti võtnud. Esimene kord panin uue pumba (500.- hiinakas), peale seda auto sõitis kolm nädalat. Siis teine lahti/kokku panemine sõidutas teda umbes neli päeva. Kolmas lahti võtmine sõidutas Viimsis Laagrisse(26km) ja neljas Laagrist Viimsi. Kui viimane kord Viimsi jõudsin, siis suretasin auto välja ja ootasin poolteist tundi, istusin masinasse ja pumpa enam kuulda ei olnud ja käima minnes suri välja 30 seki möödudes.
Täna sain uue pumba, eks näis kas auto jääb sõitma.

Küsin ka, et teoreetiliselt mis sümptomid võivad olla kui kasutada suvist kütust umbes 10-15 kraadise külmaga kaks-kolm päeva järjest, et mis siis juhtub?
Kasutaja avatar
reims86
Huviline

Postitus Postitas reims86 »

Suvisel küttel pole selliseid lisasi mis talvisel st suvine kütus muutub süldiks ja ei jookse torudest läbi.
rastrophuck

Hetkel VIST on paagis mingi 4-5l suvist, aga on sama vedel nagu ikka. Kas see sült kuidagi filtrisse kinni ka jääb kui filter soojaks läheb või mismoodi see on?
Kasutaja avatar
reims86
Huviline

No oht on jah, et külmaga ei tööta enam auto kuna ei saa kütet kätte. Kui süsteem soojeneb hakkab jälle toimima st hea oleks kui paned õiget talvist peale. või mingit head kütuse lisandit mis ei lase lüldiks muutuda.
rastrophuck

Selge, tänud. Tundub, et mul pump töötab koguaeg. Pagassist on peale paari kilti ja mootori soojenedes ikka kuulda pumpa. Juu siis peab nii olema.
Jätsin ta praegu pooleks tunniks tiksuma, ehk saab aku natuke särtsu juurde. Oli teine ära väsinud. Tohib üldse pikemalt kohapeal käiata lasta, nii umbes pool tundi kuni tund?
Kasutaja avatar
reims86
Huviline

No sa mõtled käiamise all mootori töötamist vist:D
No dislal ei tee see mitte midagi, et disla võib sul siin kasvõi nädalaega kohapeal tiksuda:D
ainult, et kui peaks välja surema selletõttu, et kütet ei saa peale siis noh tühjalt pole hea kui süüde pikalt sees on, kuid muidu on ükskõik.
rastrophuck

aijah, käiamine on vähe teine asi, tahtsin kirjutada käimine või midagi sellist :D

tiksus pool tunnikest mul siin, eks näis kas hommikul käima kah läheb ja palju käiata vaja :D
onuveiks

Postitus Postitas onuveiks »

Tundub et omal kah teema peategelane lepingu lõpetanud. Paagis teine küll aga et kustpoolt teda sunnikut otsima peaks. Tegu siis diisel karavaniga.
Vasta