3.0 V6 engine
Igal silindril 4 klappi ehk 8 poolkuud.
Kokku 6 silindrit 24 klappi, 48 poolkuud
https://www.youtube.com/watch?v=GvrJHNp_W1c" onclick="window.open(this.href);return false;
Ise arvan kas väntvõll puruks või saaled? Samas mootor tiksub tühikäigul ideaalselt, ega puterda... samas kui youtuubist vaadata ja otsida "broken crankshaft sound" videosid, siis poistel ikka mootor ja otsaratas loobib ilusti, mul seda polnud, kuigi hääl oli enamvähem sarnane, kuigi no see võib ka petlik olla
Igal juhul uus mootor juba doonorilt maha tõstetud ja ootamas kahest ühe kokku panemist.
Aga ehk saab ikka lihtsamalt.
1) Point selles, et sõitsin juhuslikult offroadi jaaaa sain laksu karterisse.
2) Nii, õli tuli hakkas vilkuma
3) Tsipa sõitsin veel jaa sinna ta jäigi, arvasin, et mahlad väljas aga kõik oli "ok", mahlad olid sees.
4) Siis puksiirisin auto linna.
5) Karteri lähemal uurimisel selgus, et karter sai imeväikse mõlgi, mida pm polnud silmaga näha... tagusin puuhaamriga sirgeks ja vahetasin õlid.
6) Õlirõhk tuli tagasi (enam ei vilkunud)
7) Lagin jäi ikkagist.
Et siis õli puuduse tõttu sai midagi vääga kahjustada....
Aaa.. karterist leidsin ka klapi poolkuu, 3ml silindril olid klapi poolkuud alles, teist poolt ei jõudnud vaadata... aga hääl tuli kahtlaselt ülevalt poolt, seega kahtlustasime algul, et klapi poolkuu jehhat tõmmanud... seega vaatasime selle pooole silindrid enne ära, kus tundus laks tulevat. Aga olid alles sealpool. (kolme silindri, 12- klapi 24 poolkuud olid olemas, teistpoolt ei jõudnud vaadata), juhul kui sealt see poolkuu nahad tegi, siis ühel juhipoolsetest silidndritest kas klapp pähe kukkunud silindrile või heal juhul kuidagi nibin nabin ripub seal, aga seda ma ei usu.
Ma ei usu, et juhipoolsetel silindri klappidel on ka see üks ära kadunud, aga kes teab vb hääl pettis.
Ilmselt eelmisest remondist mehaanikul kukkunud see sinna mootorisse.
Saan autole ligi alles nädala pärast, et siis saan selgusele, kas ülevalt kõik korras, siis panen kokku ja hakkan altpoolt vänta uurima.
Õnneks mul töötav mootor garaazis olmas, et vaja ainult vahele tõsta, aga sellegipoolest tahaksin ka natukene ise ka asja lähemalt uurida. Kaotusega olen arvestanud juba

Mõtteainet poistele