Kompuuter lakkas töötamast????

Elektroonika jamab - anna teada
sonyc

Kompuuter lakkas töötamast????

Postitus Postitas sonyc »

Nii,,,kuna kelladeplokkis olev temperatuuri osuti juba pikka aega jeblas ja ülesalla hüppas ning sai proovitud erinevaid asju et milles võib viga olla,kuid tulutult,pakus tuttav mulle välja et kellaplokis temposuti süsteem tuksis...OK sain kasutatud kellad ja täna koju tulles kohe auto kallale.Kõigepealt vanad kellad maha ja uus asemele kuid uuega bensuosuti ja pöörete osuti ei töötand..nojah,mis siis ikka...uuesti maha ja vanad kellad tagasi nagu alguses oli,kuid näe imet--süüde sees,kellad nagu vanasti kõik töötab kuid kompu pime.Liigutasin kangi,,koputasin kellasid,näppisin juhtmed ja sada imet kuid ei midagi.
Olen jälle alguses tagasi ja isegi hullemas seisus.
Oskab keegi midagi soovitada?? mis võis juhtuda??
Autoks omeba B 97a.85 kw.originaal kompu.kollase pistikuga
Tänan
Ja lisaks,oskab keegi õelda millest vb tingitud olla temperatuuri osuti mitte korrektne töötamine,mingil hetkel töötab,kuid sis mitte.probleem on tegelt se,et mul näitab temp alati 100 sõidu,aegajalt seisab üldse punases ja aegajalt liigub kahtlaselt nagu heaks arvab,kuid töösooja mootoriga on alati 100 ja natuke peale.Külma mootoriga tõuseb korrektselt vaikselt kuni 100 ja siis läheb lolliks(selline mulje on jäänud) :shock: kuna radikas kergelt lekib ja üleüldse temperatuur on ohtlik asi autole,siis tahaks enne talve kõik sellised jamad likvideerida.
riskikuller
Huviline
Auto: volvo xc90 - 2004

Re: Kompuuter lakkas töötamast????

Postitus Postitas riskikuller »

sonyc kirjutas:Nii,,,kuna kelladeplokkis olev temperatuuri osuti juba pikka aega jeblas ja ülesalla hüppas ning sai proovitud erinevaid asju et milles võib viga olla,kuid tulutult,pakus tuttav mulle välja et kellaplokis temposuti süsteem tuksis...OK sain kasutatud kellad ja täna koju tulles kohe auto kallale.Kõigepealt vanad kellad maha ja uus asemele kuid uuega bensuosuti ja pöörete osuti ei töötand..nojah,mis siis ikka...uuesti maha ja vanad kellad tagasi nagu alguses oli,kuid näe imet--süüde sees,kellad nagu vanasti kõik töötab kuid kompu pime.Liigutasin kangi,,koputasin kellasid,näppisin juhtmed ja sada imet kuid ei midagi.
Olen jälle alguses tagasi ja isegi hullemas seisus.
Oskab keegi midagi soovitada?? mis võis juhtuda??
Autoks omeba B 97a.85 kw.originaal kompu.kollase pistikuga
Tänan
Ja lisaks,oskab keegi õelda millest vb tingitud olla temperatuuri osuti mitte korrektne töötamine,mingil hetkel töötab,kuid sis mitte.probleem on tegelt se,et mul näitab temp alati 100 sõidu,aegajalt seisab üldse punases ja aegajalt liigub kahtlaselt nagu heaks arvab,kuid töösooja mootoriga on alati 100 ja natuke peale.Külma mootoriga tõuseb korrektselt vaikselt kuni 100 ja siis läheb lolliks(selline mulje on jäänud) :shock: kuna radikas kergelt lekib ja üleüldse temperatuur on ohtlik asi autole,siis tahaks enne talve kõik sellised jamad likvideerida.

tembi nöitaja ei saaa korralikult massi, pigista kellade taga naitaja massid üle.
kui sul ta punases on siis anna naitaja kohal armatuurile üks väika kõmakas. mul oli diislil sedasi ja lopuks jootsin ta ultse kinni.

kompu poolepealt ei oska sind aidata.
Elu on karm ja sellega tuled siinses elus hakkama saada
Paadunud Kaitseväelane alates 1998a-st
55980492

www.veteran.ee
sonyc

tembi nöitaja ei saaa korralikult massi, pigista kellade taga naitaja massid üle.
kui sul ta punases on siis anna naitaja kohal armatuurile üks väika kõmakas. mul oli diislil sedasi ja lopuks jootsin ta ultse kinni.

kompu poolepealt ei oska sind aidata.[/quote]

Selge,kohe homme proovin :P

Aga jah,,,asi rohkem peees kui ennem :evil:
Kasutaja avatar
reims86
Huviline

Postitus Postitas reims86 »

Kompul kontrolli pirnid üle sest nagu mina aru olen saanud siis kui pirnid läbi ei pole kompul ka pixleid ees.
Kollase pistikuga kaks pirni.
sonyc

reims86 kirjutas:Kompul kontrolli pirnid üle sest nagu mina aru olen saanud siis kui pirnid läbi ei pole kompul ka pixleid ees.
Kollase pistikuga kaks pirni.

Kompu taha läheb kaks juhtme pundart .tähendab pistikut.suur kollane ja teine väiksem must..minut enne lahti ühendamist toimis ja põles kõik.kuid peale lahti võtmist on kompu tumm
Kompu taga on kaks ümmargust musta värvi junni,mida saab vist keerata....eeldan et need peaks siis pirnid olema.
Kasutaja avatar
reims86
Huviline

need nn värvi junnid on jah pirnid :lol:
sonyc

reims86 kirjutas:need nn värvi junnid on jah pirnid :lol:
Ok..
Kui suur on tõenäosus,et just siis lakkas töötamast kaks pirni korraga???
Hommikul kohe kontrollin pirnid järgi
Tänud:)
Kasutaja avatar
reims86
Huviline

tegelikult on ka varjant, et üks oli eelnevalt läbi.
riskikuller
Huviline

sonyc kirjutas:
reims86 kirjutas:need nn värvi junnid on jah pirnid :lol:
Ok..
Kui suur on tõenäosus,et just siis lakkas töötamast kaks pirni korraga???
Hommikul kohe kontrollin pirnid järgi
Tänud:)

see on usna suur.

mul polesid koik salongi pisikesed pirnid korraga labi. ohtul tyytas ja hommikul pimedus. norm ju. nuud jälle tyytavad nagu ennem.
55980492

www.veteran.ee
sonyc

:shock: :shock: oot oot ,,,päriselt ka vä??
Hmmm,,kusjuures mul põlevad millegi pärast kliima paneelil tulukesed läbi.põhimõtteliselt kliima on pime juba ja istmesoojendus ja klaaside soojendus jne...
Kas ohutulede nupp peaks ka põlema koguaeg õrna punakavalgusega või mitte?? tähendab et kas pimedas ei peaks olema ta kergesti nähtav kui vaja peaks minema??
Ja kustkohast üleüldse neid pirnikesi armatuuri osta saab?? ....mis võib olla selle põhjuseks et need läbi põlevad...vale pinge või midagi muud??? :x
riskikuller
Huviline

sonyc kirjutas::shock: :shock: oot oot ,,,päriselt ka vä??
Hmmm,,kusjuures mul põlevad millegi pärast kliima paneelil tulukesed läbi.põhimõtteliselt kliima on pime juba ja istmesoojendus ja klaaside soojendus jne...
Kas ohutulede nupp peaks ka põlema koguaeg õrna punakavalgusega või mitte?? tähendab et kas pimedas ei peaks olema ta kergesti nähtav kui vaja peaks minema??
Ja kustkohast üleüldse neid pirnikesi armatuuri osta saab?? ....mis võib olla selle põhjuseks et need läbi põlevad...vale pinge või midagi muud??? :x
tundub mystika kyll aga niis see oli. ohutule lyliti kui poleb siis see annab aimu et kas muude lylitite pirnid läbi voi vaja sedasi teha nagu siin:

forum/viewtopic.php?f=33&t=2655" onclick="window.open(this.href);return false;

ee kas ohutule lyliti poleb kogu aeg pole nii vaadand minu teda vast mitte alles siis kui tulede lyliti vähemalt pargi peale keerad.

pirne saad vast igast auto poest. ise ostsin mäepealsest tln arki juures olevast veoautode varuosade poest ja maksis 7.-tk

NB: said sa oma tembi asja korda voi.
55980492

www.veteran.ee
Kasutaja avatar
reims86
Huviline

Ohutule lülitil tuli hakkab põlema süüte sisse keeramisel. Täna katsetasin:D
sonyc

reims86 kirjutas:tegelikult on ka varjant, et üks oli eelnevalt läbi.

Ja nii oligi. :lol:
Kompu on korras..yess :D
max kirjutas:
sonyc kirjutas:Ja lisaks,oskab keegi õelda millest vb tingitud olla temperatuuri osuti mitte korrektne töötamine,mingil hetkel töötab,kuid sis mitte.probleem on tegelt se,et mul näitab temp alati 100 sõidu,aegajalt seisab üldse punases ja aegajalt liigub kahtlaselt nagu heaks arvab,kuid töösooja mootoriga on alati 100 ja natuke peale.Külma mootoriga tõuseb korrektselt vaikselt kuni 100 ja siis läheb lolliks(selline mulje on jäänud) :shock: kuna radikas kergelt lekib ja üleüldse temperatuur on ohtlik asi autole,siis tahaks enne talve kõik sellised jamad likvideerida.

kompu poolepealt ei oska sind aidata.
Sain sõbralt jootekolvi ja jootsin selle pulga sinna kahe kõrva külge kinni,ühendasin kellad ilusti sinna kus vaja ja süüde sisse,esialgu kõik toimis,super-kuni minuti aja pärast temperatuuri valgusti pirn läbi läks :lol: .Temp osuti ise töötas hästi,esimesed 15 minutit tõusis ja oli 93 kraadi..mingil hetkel aga hakkas tõusma ja jõudis 100..siis kuulsin kuidas vent hakkas tööle ja osuti langes 93-95 siis aga vaikselt jälle 100,ning mõned korrad isegi viskas osuti lihtsalt punasesse ja kukkus siis jälle kusagile alla poole :evil:
Mida veel proovida?? või ongi siis mul äkki kellad õhtul :(
Kasutaja avatar
reims86
Huviline

Ma ikkagi arvan, et sul seal mingi kaabel lihtsalt jamab kuid täpselt mis kaabel ei oska komentaarida.
sonyc

reims86 kirjutas:Ma ikkagi arvan, et sul seal mingi kaabel lihtsalt jamab kuid täpselt mis kaabel ei oska komentaarida.
Arvad,et kellad ise terved jah?? ok...hmm kaabel???
Kas tempandur ei või kuidagi pange panna,või äkki se sama kaabel mis temp andurist nüüd edasi sinna kelladeni jookseb,et see siis kusagilt puruks vms?

Reims..tnx pirnide teooria kohapealt :D sul oli õigus. viga oli õnneks lihtne,kuidas ise ma kohe selle peale ei tulnud?? :lol: kuid esialgu mõtleb ikka inimene vaid kõige hullemat et nüüd kompu õhtal jne :lol:
Vasta