2.5 V6 ei käivitu -10 juures
2.5 V6 ei käivitu -10 juures
Auto siis seesama 1998 2.5 v6 automaat
Ei lähe käima. Isegi ei luba ka. Keerad võtit ja teeb ainult plõks - isegi käiama ei hakka. Paar nädalat tagasi oli sama jama hommikul sarnase külmaga. Siis läks päeval soojaga käima. Vahetasime aku ära ja tundus okei. Aga nüüd on uuesti. Mõistus lihtsalt ei võta.
Ei lähe käima. Isegi ei luba ka. Keerad võtit ja teeb ainult plõks - isegi käiama ei hakka. Paar nädalat tagasi oli sama jama hommikul sarnase külmaga. Siis läks päeval soojaga käima. Vahetasime aku ära ja tundus okei. Aga nüüd on uuesti. Mõistus lihtsalt ei võta.
Re: 2.5 V6 ei käivitu -10 juures
Tundub nagu sul laadimisvool nõrk. Viga võib olla ka juhtmetes, mis aku pealt starterisse lähevad. Starteri tõmberelee võib ka jamada. Kui tõmbereleed pole puhastatud siis on võimalus, et mootori tagumisest otsast on võimalus, et saab pisakese õli ja see võib seal külmaga vahele kleepuda.
Kui võtta et see mootor äsja lekkis igast otsast - just eile tuli remondist kus igasugu õlilekkeid likvideeriti, siis võib see relee õline olla külla. Kust seda leida võib ja kas seda saab ise puhastada ?
Starter maha, laua peale osadeks ja siis on näha. Mõned soovitavad, et tõmberelee seest ka silikoonmäärdega kokku teha aga mina soovitaks küll puhtana ja kuivana kokku panna. Puhastada saad Brakes Cleaneriga või kasvõi WD 40 universaalõliga või salongipuhastuse silikooniga.
Mitte et ma hüva nõu ei hindaks, hindan väga. Probleem selles, et ma ei tunneks starterit ka siis ära kui see mulle tänaval vastu jalutab. Ega keegi mõnda pildiga juhendit ei tea. Et milline välja näeb, kus asub ja kuidas maha võtta ?
- mardus72
- Klubiliige
- Auto: volvo v60cc
- Has tänanud: 13 korda
- Been tänatud: 1 kord
- Kontakt:
sellisel juhul pole ehk mõistlik ise üldse näppima minna,mine käi mõne autoelektriku juures,kes vaatab asja üle.malagar kirjutas:Mitte et ma hüva nõu ei hindaks, hindan väga. Probleem selles, et ma ei tunneks starterit ka siis ära kui see mulle tänaval vastu jalutab. Ega keegi mõnda pildiga juhendit ei tea. Et milline välja näeb, kus asub ja kuidas maha võtta ?
samas sul võib olla ka nii,et lühikeste otstega lihtsalt kurnas aku ära ja tahtis lisalaadimist,kas aku võimsam kui genekas toita korralikult jõuab vms.võibolla aku kehvake ka juba ei hoia enam mahtuvust ja nii oligi mingi hetk tühi see aku.
Hea meelega läheks näitaks. Aga selleks peab kuradi liikuma saama.
Akuga on niimoodi, et kaks nädalat tagasi sai tutikas aku peale. Mingi 62 amprit vist. Peale aku vahetamist on autoga mingi 7-8 30 kilomeetrist otsa sõidetud. Ja siis oli töökojas nädal aega, millest enamuse seisis ja ootas juppe ja siis eile saadi valmis ja sõitis koju töökojast 30 kilti. Ei tohiks nagu akus probleem olla vähemalt minu loogika järgi.
Akuga on niimoodi, et kaks nädalat tagasi sai tutikas aku peale. Mingi 62 amprit vist. Peale aku vahetamist on autoga mingi 7-8 30 kilomeetrist otsa sõidetud. Ja siis oli töökojas nädal aega, millest enamuse seisis ja ootas juppe ja siis eile saadi valmis ja sõitis koju töökojast 30 kilti. Ei tohiks nagu akus probleem olla vähemalt minu loogika järgi.
- mardus72
- Klubiliige
- Auto: volvo v60cc
- Has tänanud: 13 korda
- Been tänatud: 1 kord
- Kontakt:
põhimõtteliselt ei tohiks siis aku viga olla,kuigi alla 66kw ei soovita 2,5-sele,tehasepoolt 66-72h neil.mul omal on 75 ah suure käivitusvooluga.malagar kirjutas:Hea meelega läheks näitaks. Aga selleks peab kuradi liikuma saama.
Krt njah neid mõõte mis soovituslikud on ei teadnud enne mitte - kui akut ostsin töökojast, ajas müüja näpuga jälge arvutist ja ütles et sellele mudelile kas 55 või 62 Ah mine et kumb läheb. Võtsin suurema muidugi.
Starter asub mootori paremal küljel generaatorist tagapool väljalaskekollektori all. Ligi pääseb auto alt ja sedagi väga vaevaliselt. Nagu juba varem öeldud, oleks lihtsam lasta mõnel meistrimehel teha.
Mis akusse puutub, siis minu masinal (3.0 V6) oli peal 55 Ah aku ning reaalselt oli sellest alles ca 45 Ah. Sõidud üldjuhul 26 km ots ning eelmisel talvel -28,5 kraadi polnud probleem. Tõsi küll, tegemist oli Optima kuivakuga, millel käivitusvool tugevam
Mis akusse puutub, siis minu masinal (3.0 V6) oli peal 55 Ah aku ning reaalselt oli sellest alles ca 45 Ah. Sõidud üldjuhul 26 km ots ning eelmisel talvel -28,5 kraadi polnud probleem. Tõsi küll, tegemist oli Optima kuivakuga, millel käivitusvool tugevam

Noh kui auto alt ligi pääseb, siis puuduvad mul võimalused ise sellele ligi pääseda.
Igatahes päeval läks käima - kui oli paar tundi teki all, päikse käes old. Sõitsin töökotta. Starteri kohta arvati et oli ehk töö käigus tõesti kokku saanud millegagi, mis ära jäätus ja üles sulas. Küll tuvastati katkine kütusepump, mis ära kasutatud osaga asendati ja kogu kupatuse eest raha ei võetud ka.
Igatahes päeval läks käima - kui oli paar tundi teki all, päikse käes old. Sõitsin töökotta. Starteri kohta arvati et oli ehk töö käigus tõesti kokku saanud millegagi, mis ära jäätus ja üles sulas. Küll tuvastati katkine kütusepump, mis ära kasutatud osaga asendati ja kogu kupatuse eest raha ei võetud ka.
Ei hakka teemat uut tegema. Käivitusprobleemid jätkuvad usinalt.
Et asi lühidalt kokku võtta hakkasid juba aasta eest pihta. Et lubab ja ei käivitu - kogu aeg samamoodi. Iga kord kui diagnostis käia viitab vändaandurile ( crankshaft) see on nüüd juba 4 korda vahetatud - viimame eriti suurejoonelise tulemusega - sai vahetatud üleeile - tõime täna auto koju - 45 kilti sõitu, mille sees 2 peatust. Ja nüüd koduhoovil täpselt nullis tagasi, ehk siis ei käivitu jälle. Vahepeal on vahetatud ka bensiinipump, starter ja mingid starterijuhtmed veel ka. Veel ideid mis kuradi uss see seal sees olla võib. Ei võta enam enda ega ka mitme töökoja mõistus. Tänane mittekäivitumine oli veel ses mõttes eriline et esmalt läks käima ja suri kohe ära ja nüüd kui ootasime kuni mootor külm on siis suri kohe ära.
Lisaks veel viimase diagnosti veakoodid : 38 , 98 , 89 , ja siis 31 ehk siis see crankshaft sensor. Töökojas peeti mittekäivitumise põhjuseks just viimast, aga nagu näha andis anduri vahetus jälle vaid ajutise tulemuse.
Et asi lühidalt kokku võtta hakkasid juba aasta eest pihta. Et lubab ja ei käivitu - kogu aeg samamoodi. Iga kord kui diagnostis käia viitab vändaandurile ( crankshaft) see on nüüd juba 4 korda vahetatud - viimame eriti suurejoonelise tulemusega - sai vahetatud üleeile - tõime täna auto koju - 45 kilti sõitu, mille sees 2 peatust. Ja nüüd koduhoovil täpselt nullis tagasi, ehk siis ei käivitu jälle. Vahepeal on vahetatud ka bensiinipump, starter ja mingid starterijuhtmed veel ka. Veel ideid mis kuradi uss see seal sees olla võib. Ei võta enam enda ega ka mitme töökoja mõistus. Tänane mittekäivitumine oli veel ses mõttes eriline et esmalt läks käima ja suri kohe ära ja nüüd kui ootasime kuni mootor külm on siis suri kohe ära.
Lisaks veel viimase diagnosti veakoodid : 38 , 98 , 89 , ja siis 31 ehk siis see crankshaft sensor. Töökojas peeti mittekäivitumise põhjuseks just viimast, aga nagu näha andis anduri vahetus jälle vaid ajutise tulemuse.
Anduri paigaldamisel on ülioluline juhtida selle juhe mööda kuumadest detailidest - õlitorud ning väljalaskekollektor. Kui seda mitte teha, siis võib andur väga kergesti mõnekümne kilomeetriga töölepingu lõpetada, nii et tasub kontrollida.malagar kirjutas:Töökojas peeti mittekäivitumise põhjuseks just viimast, aga nagu näha andis anduri vahetus jälle vaid ajutise tulemuse.
Hmm aga kas siis on 4 erinevat paigaldajat - neist 1 margiteenindus jätnud selle kõrvale juhtimata kuumadest kohtadest. Ebareaalne, aga niivõrd ebareaalne, et täitsa võimalik ku....... Kas seda andurit ja tema juhet on võimalik ise ka visuaalselt kontrollida. ( vabandust olen just nii võhik ).
Ebareaalne tõesti, kuid mitte võimatu. Andur asub mootori vasakul küljel pisut enne käigukasti, näeb alt poolt.
http://www.omegaowners.com/forum/YaBB.pl?num=1193589434" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.omegaowners.com/forum/YaBB.pl?num=1193589434" onclick="window.open(this.href);return false;