Genekas ei lae korralikult.

Elektroonika jamab - anna teada
--heiki--

Genekas ei lae korralikult.

Postitus Postitas --heiki-- »

Nüüd viimased päevad on probleem olnud auto käivitamisega, koguaeg aku tühi, sai täna töö juures elektrikuga auto üle vaadatud ja vaadatud geneka laadimist, gaasi vajutades ei lae nii nagu peaks, püsib kuskil 13.60 juures. Mis seal siis läbi võib olla ? Harjad ? Kui auto seisab, uksed kõüik lukus nii nagu ta seistes on siis on ka midagi järel, näitab 0.08 amprit. Sai täna käidud rehve vahetamas, võttis kuskil tunnikese aega, hakkasin ära minema ja kutu, tööle ei lähe .. Akuklemmi vahetasin ka ära.
Ja autost väljudes saab väikse litaka voolu ja.

Autoks 95 a. omega 2.5 td 96 kw

EDIT : Sai ka nii proovitud, et kõik asjad tööle, tuled, soojendused ja raadio, siis kui õieti mäletan langes kuskil 13.20ne peale .
o:mega

Re: Genekas ei lae korralikult.

Postitus Postitas o:mega »

Võta korraliku ristlõikega juhe ja pane mootori ja aku vahele uus massijuhe. Muidugi võid ka akukasti all olevad ühendused kriitiliselt üle vaadata.
Tim
Huviline

Postitus Postitas Tim »

--heiki-- kirjutas:Ja autost väljudes saab väikse litaka voolu
Selle nähtuse nimi on staatiline elekter.Mul on see mure talvel sulejopet kandes.
Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
eedu32
Huviline
Kontakt:

Postitus Postitas eedu32 »

Mass kontrollida kere ja aku vahel, kere ja mootori vahel, ja mootori ja aku vahel, ja geneka ja aku vahel.
Erki
Huviline

Postitus Postitas Erki »

Kui geneka ühedused korras, siis võibolla ongi aku tühi? :lol: :roll:
Mis pingega see generaator sinu või tolle elektriku arvates peaks siis laadima? 13.6V on täiesti normaalne tulemus, suure koormusega 13.2V samuti. Suure koormusega peaks muretsema hakkama siis, kui pinge langeb alla 13V ja 2,5TD-l üle 14V ei lähegi laadimispinge. Seisva auto elektri tarbimist ei oska kahjuks kommenteerida, pole kunagi olnud tarvis mõõta.
Kui ühendused üle käidud, siis soovitaks küll järgmise sammuna aku üle kontrollida.
--heiki--

Milline aku peaks olema? Hetkel on peal 80 ah.
grimreaper

Postitus Postitas grimreaper »

2.5tdl vist peaks olema 70ah ringis, üle selle ei jõuagi genekas täis laadida. Mul oli 100ah aku ja sai samamoodi tühjaks koguaeg.
--heiki--

Uh, ei oskagi kohe midagi teha, käisin nüüd aku koormus testi ka tegemas, seal kõik korras ja seekord näitas laadimist ka 13.83 . Ja aku pidi korras olema . Tavaliselt kõik õelnud, et diislil peabgi võimsam aku olema. Ma eriti diislist tea midagi..
risto
Huviline

Postitus Postitas risto »

grimreaper kirjutas:2.5tdl vist peaks olema 70ah ringis, üle selle ei jõuagi genekas täis laadida. Mul oli 100ah aku ja sai samamoodi tühjaks koguaeg.
Kas 70ah akuga -30 kraadiga ka käima saad? Oma diisel omegatel olen just kasutanud 90ah või 100ah akut.
Erki
Huviline

Postitus Postitas Erki »

Minu Omegal oli Saksast tuues 85Ah aku peal, ilmselt ka originaalis sama mahutavusega. Praegu kasutan 100Ah akut ja ei ole küll laadimisega probleeme, samuti suurema mahutavusega aku talvel parem, suurte külmadega käivitamine aku taha ei jää :wink:
See, et 105A laadimisvooluga generaator ei suuda 100 või 85/80Ah akut täis laadida, on jama. Või siis elektrilisasid (võimendid jms) nii palju autosse juurde pandud, et generaatori võimsusest midagi laadimiseks üle ei jäägi. Muidugi sellist akut, millel plaadid kõverad jm vead küljes, ei saagi korralikult tööle.
--heiki--

Kas laadimist ja üldse midagi mõjutab ka see kui akuklemm on veidikene puru, ehk siis see klemmi ring ei ole tervinik vaid ära murdunud. Ja kas midagi mõjutab ka sealt kütte kulu ? Kuna praegu kohapeal seistes sooja mootoriga näitas 2.0-2.10 l/h Sõitsin natuke veel siis maja ees vaadates näitas 1.9-2.0 Alguses kui sai auto soetatud oli see näit, uh kui õieti mäletan siis 1.3-1.4 vist, mingiaeg oli juba 1.7 ja nüüd siis 2 ringis . Vahepeal oli üldse 2.3-2.4

1.7-2.4 on kohe kindlasti palju ju .
vivaldi
Huviline
Been tänatud: 4 korda

Postitus Postitas vivaldi »

Oled sa kindel, et aku ikka korras on. Minu autol on ka sarnane probleem olemas. 2-3h oli ainult tagaluuk lahti ja tõmbas aku tühjaks. Ennem seda tegin 30km otsa. Minu autol on veaks igatahes aku.
MB W211 E320CDI, Opel Omega B C20NE
Tim
Huviline

Postitus Postitas Tim »

--heiki-- kirjutas:Kas laadimist ja üldse midagi mõjutab ka see kui akuklemm on veidikene puru, ehk siis see klemmi ring ei ole tervinik vaid ära murdunud.
Alles sa kirjutasid,et vahetasid akuklemmi ära...kindlasti on kasulik kui akuklemmid/akuotsad on 100% korras ja saavutavad aku enda otstega täieliku kontakti.Ega pole akuotsad kuumad,foorumist on selline teema läbi käinud kunagi ja oli mingi generaatori jama.
Olen ka pooliku akuklemmiga siksiga sõitnud(akuots käis lihtsalt käega surudes peale) ja laadis akut kenasti,siksil muidugi voolutarve poole lahjem kui omegal.
Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
Q-tok

Postitus Postitas Q-tok »

Üldiselt kui kõik on korras, siis vähemasti omega käib ka ilusti kui akuklemm on "poolik", kui ta aga oksüdeerunud on, siis on teine teema.
--heiki--

Ei oska praegu midagi kommenteerida, täna sai päev otsa ilusti sõidetud, seisma jäetud ja käivitatud jne jne .. ööseks võtsin igaksjuhuks klemmi maha et ommiku ilusti tööle saaks, eks vaatab mis lähipäevad toovad, nv plaan pikemad sõidud ette võtta, peaks aku ilusti täis saama, eks siis jätan klemmi ka peale ja vaatan mis saab, kas ikka jamab .

Aga keegi seda ei oska kommenteerida miks kohapeal seistes kompu näitab et võtab kütet 2.0 l/h ?
Vasta