porbleem omega akulaadimisega!!!!! kiire

Elektroonika jamab - anna teada
erks932

porbleem omega akulaadimisega!!!!! kiire

Postitus Postitas erks932 »

tervist..
probleem siis järgmine

omega 2.0 100kw EcoTec 98.a

vahepeal lihtsalt enam ei lae akut..... sõidad punktist A punkti B käib ilusti. punktis B uuestit autot käivitade on aku tühi...
saan natukene särtsu teiselt autolt ja mudin keneka juurde minevaid juhtmeid ja vauuuu laeb jälle :|

kas on kenekajuuures midagi ära kulunud näiteks??

plaan on aku juurest minevad juhtmed üle vaadata ,et kas kuskilt vb katki...

aga kui keneka juurest jebib siis ei pruugi seda näha..

kui laeb siis tuleb akule 14 v peale ikka.
o:mega

Re: porbleem omega akulaadimisega!!!!! kiire

Postitus Postitas o:mega »

Ergutusjuhe vaata kriitiliselt üle. See on see peenike juhe, mis genekasse läheb.
erks932

o:mega kirjutas:Ergutusjuhe vaata kriitiliselt üle. See on see peenike juhe, mis genekasse läheb.

kindlasti teen nüüd ka seda:)
tänud.

veel soovitusi?
erks932

pealtnäha on kõik juhtmed terved... :roll:

ainukene asi mis ma märkasin on see,et kenekajuhtmete pundis tuleb üks jämedam juhe aku poole.. aga ennem akut on mingi ümar piistikumoodi asi vms.. kuhu see ergutusjuhe kh vist sisse läheb... sellel jämedamal on kunagi teine juhe küljes olnud oma algatusel.. isoleeriga ja värki... nüüd on ta maha lõigatud ja too ots on oksudeerunud... ma ise jäin mõtlema ,et vb sealt võeti voolu,et viia pagassi,et teine aku kh voolu saaks... tümmi jaoks.. sest võimendi peatoitekaabel on täitsa olemas.
erks932

neid samasid juhtmeid näppides vool enam ära ei kao.... :roll:

kas võib näiteks olla,et hommikul külm ilm+ külm mootor+raadio lõugab(ilma võimude ja supakateta ) ning vend põhjas..

vb külmast peast vannub alla mingi juhe mis soojast peast ei vannu..

võib selline asi võimalik olla?? :roll:
ChrisDian

Postitus Postitas ChrisDian »

Palju harjad koos pingeregulaatoriga maksavad..? Vahetamine ei jookse ühelgi generaatoril külgi mööda maha.
erks932

aga kui ta töötab siis korralikult.. ja asi ei saa harjades olla kuna siis kui ta enam ei anna särtsu liigutan mootori eest jooksvaid juhtmeid ja ta hakkkab tööle ( on siiamaani hakanud)

jäin mõtlema ,et kas äkki võib see aku viga olla???

sest ükskord sai see aku niiitühjaks et teise auto peal laadides konnadega ei jäänud 10 min ajal kh vool sisse veel.. alles siis kui panin aku peale autole ja teise autoga kõrvale sõittes ja särtusu andes hakkas tööle ja jäi voolu kh pidama:S

vb aku külmadega jebib?

kuna ta juba korra on tühjaks saanud siis peaks ta ennem suuremaid külmasid välja vahetama.. (mis siis ,et eelmine omanik ütles,et aku uus )
Wearder

Postitus Postitas Wearder »

kõik ühendused lahti võtta ja ära puhastada.
kuskilt on ära oksudeerunud ja liigutamisega kulub oksiidi kiht maha. Heal juhul peaks töötava mootoriga, aku laadimise ajal, saama ka näpuga kontakte katsudes leida, sest see peaks soojaks minema seoses suurema takistusega.
erks932

:roll:
Wearder kirjutas:kõik ühendused lahti võtta ja ära puhastada.
kuskilt on ära oksudeerunud ja liigutamisega kulub oksiidi kiht maha. Heal juhul peaks töötava mootoriga, aku laadimise ajal, saama ka näpuga kontakte katsudes leida, sest see peaks soojaks minema seoses suurema takistusega.

no aga kas see on normaalne,et ta nüüd kui laadima hakkas ja ma liigutan enam ära ei kao?

krt, ma käin nagu loll koguaeg voltmeetriga auto kallal ennem kui kuskil seisma jäen :lol:
Wearder

Postitus Postitas Wearder »

jah on küll normaalne, sest siis sa hõõrud liigutades veel rohkem oksiidi kihti maha. Oksiidikiht ei pea olema väga paks selleks, et ühendust ei annaks. Kõik kontaktid liivapaberiga üle käia.
erks932

nii..

aga kas selline asi on kh võimalik..

http://www.upload.ee/image/1752140/Nimeta.png" onclick="window.open(this.href);return false;

see on siis "juhe" :D:D loodan,et mõistate:D
roheline on oringaal juhe, aga sinine on juhe siis juhe mis on ise juurde pandud ( ,et kuskile millegijaoks vooli võtta )
praegu on musta triibu juurest juhe maha lõigatud.. ja niimoodi on ta ka kapotiall.. ots on täielikult oksu.......

ning KÜSIMUS
kas on võimalik ,et oksiid on jõudnud punasesse ringi ???
ning sinna kaob ka mu vool siis :)
Tim
Huviline

Postitus Postitas Tim »

Miks mitte.
Mul oli talvel probleem signaali pasuna mitte töötamisega.Kõik juhtmed terved aga pistikusse jõudis ainult 9v millegagi.Lõpuks tuli välja,et paar cm.enne pistikut oli juhtme isolatsioon katki ja juhe isolatsiooni sees ära mädanenud.

Tundub,et generaator on korras.Pead kriitilise pilguga om "juhtmemajanduse"üle vaatama.
Tagavedu,kindel edu!
107kw caravan.Man+LSD
erks932

Tim kirjutas:Miks mitte.
Mul oli talvel probleem signaali pasuna mitte töötamisega.Kõik juhtmed terved aga pistikusse jõudis ainult 9v millegagi.Lõpuks tuli välja,et paar cm.enne pistikut oli juhtme isolatsioon katki ja juhe isolatsiooni sees ära mädanenud.

Tundub,et generaator on korras.Pead kriitilise pilguga om "juhtmemajanduse"üle vaatama.
generaator on korras. :)
(loodan) :D sest see ei saa keneka viga olla.

ma tahtsin küsida ka seda,et kas on võimalik näiteks ,et isolatsioon on terve aga voolu kandev sisu on ära "mädanenud" .

ma homme kakun selle koha laiali millest pildi joonistasin. siis on näha kas on juhtmete kohtumise kohas oksiid..
Veeanti

Postitus Postitas Veeanti »

natuke veel juttu vb mõnel abiks. Mul siis oli ka mure et laadis kehvasti ja hakkas üldse laadima siis kui anda gaasi u. 2500RPM(2,5disla). sai siis maha võetud vahetatud harjad ja pingeregulaator(harjad olid otsas mis otsas). käima ja ikka sama jama et enne gaasi andma et laadima hakkaks aga nüüd siis ikka 14V(varem maksimum 13.1). Viga oli selles et armatuuris ei põlenud see punane aku märgiga tuli süüte sisse keerates. Ja ergutus juhtmesse jooksebki + läbi pirni. kui pirn katki on ergutus juhtme polaarsus -.
ultimaco

Postitus Postitas ultimaco »

muidugi sa räägid et sul 2 akut yks muusika jaoks... teine mootori oma... olen kuulnud et kui yks genekas laeb 2 akut siis pidigi 1 aku tyhjaks jääma... seda olen lihtsalt kuulnud...
Vasta