risto kirjutas:Ma võin mõõta..hetkel kolm omegat hoovis 2,5td96kw 2.0 85kw ja 2,6 132kw...korralik tester on olemas,aga mille peale keeran,et õieti näitab?
Ma parem ei küsi, miks sul Omegaid tervelt kolm seal hoovis on

Igal juhul oleks huvitav, kui saaksid selle esimese ära mõõta siis (2.5TD 96kW). Ega siin miskit suurt kunsti polegi. Tõenäoliselt sul multimeetril 3 pesa: jäta must juhe COM pessa ning punane tõsta 10ADC pessa. Seejärel pane 10A peale osuti ning ühenda jadamisi akuklemmi ja juhtme vahele (suurt vahet pole, kas võtad + või - klemmilt juhtme maha). Mina surasin multimeetri ühe pistiku akujuhtmekinnituse vahele ning teise asetasin akuklemmile ning panin raskuse peale, et püsiks seal. Kapoti alt vajutasin ka kinni signaanduri (see mõjutas 0,02A) - aga sul ei pruugi seda olla... . Rohkem nagu ei oskagi öelda, mida teha.
PS! Aga teema jätkuks veel nii palju, et see lekkevool 50mA (0,05A) võiks küll olla väiksem, kuid minu probleem siiski peamiselt geneka laadimises, mis siis tarbijatega koos on ~13,5V, kuid peaks olema rohkem. See on täpselt piisav, et kõik tarbijad (tuled, soojendused, makk jms) töös hoida, kuid ebapiisav, et akut laadida. St, et minu aku tühjeneb peamiselt sellest, et käivitan masinat mitu korda päevas, kuid tagasi genekas kulutatud aku energiat väga ei lae (sõidan keskmiselt 50km päevas). Sellega on ka põhjendatud see, et kui aku toas korralikult täis laetud saab, siis esimesed päevad (5-6päeva) on starter käivitades väga ergas, kuid siis hakkab päev-päevalt aina uimasemaks jääma....minu loogika on selline - ei pretendeeri tõele.
Olen geneka kontrolliks/remondiks vaadanud välja kaks kohta:
http://www.generator-starter.ee/index.html" onclick="window.open(this.href);return false; ning teine on CarSmart. Kas keegi oskab nende kahe kohta midagi kommenteerida või soovitada hoopis mõnda kolmandat kohta (Tallinnas).