Rool kohapeal raske

Kaasa arvatud kütusekulu ja muu tehniline jutt
Vasta
Kasutaja avatar
mardus72
Klubiliige
Auto: volvo v60cc
Has tänanud: 13 korda
Been tänatud: 1 kord
Kontakt:

Rool kohapeal raske

Postitus Postitas mardus72 »

Selline häda kimbutab,et roolivõimu pump vist hakkab saba andma,vms.
Jama selles,et kohapeal tühikäigul rool keerates suht raske,aga kui anda pöördeid mootorile,siis muutub kergeks.Õli viga pole,õli on.
Mis võib juhtunud olla.Jama tekkis rajapäeval juba.Muidu on kõik ok,sõitmist ei sega ega miskit,manööverdes vaid segab,aga kardan et asi võib hullemaks minna.
Kui juhul pump õhtul,kas need pumbad kõigil samasugused kõigil B-del ?
Kui probleemi saab lahendada,siis pole mõtet muretseda.Kui mitte,siis mis seal enam muretseda;)
Image
paikas

Re: Rool kohapeal raske

Postitus Postitas paikas »

kõigil sama polnud diislil vist erinev, silma järgi tundus muidugi 2,5 oma ka suurem kui 2,0'l kuid ei tea ka son, sest ei võrdlend kõrvuti.

aga arvatavasti siis ja pumba viga, kuigi siis peaks enne ikka pump undama hakkama kui nii tegema hakkab. kui rooli välja keerad kas vingub?
Kasutaja avatar
reims86
Huviline

Postitus Postitas reims86 »

kas kiirusetundlikus ei vöi mängida kuidagi, et äki põrus midagi lahti kui pirueti tegid.
Omega FL 2,5 TDI 2002, Navara D40 2010a 8) , Audi A4 2,5TDI 1999a,
opelist

Postitus Postitas opelist »

Roolivõimendi pumba seisukorrast võiks mingit aimu anda ka järgmine katse: hoida rooli pisut pinges ning käivitamisel jälgida, millal roolivõimendus sekkub. Minu Omegal läks rool kergeks juba siis, kui mootorit käitas ainult starter.

Kiirustundliku roolivõimendi juhtploki muresid peaks näitama diagnostika.
nero75

Postitus Postitas nero75 »

Minu omega B-l kohpeal keerates undab vaikselt ja rool on raskem, andes veits gaasi läheb kergeks, töökojas ja diagnostis öeldi et tegemist sellise pumbaga mis gaasi andes sisse lülitub ja et selline pump undab-gi veits kui gaasi vähe anda!Mu isa sai aastaid tagise 97a Omega tutika taksopargis, mäletan suht selgelt seda undamist parklas pöörates!
nero75

Postitus Postitas nero75 »

nero75 kirjutas:Minu omega B-l kohpeal keerates undab vaikselt ja rool on raskem, andes veits gaasi läheb kergeks, töökojas ja diagnostis öeldi et tegemist sellise pumbaga mis gaasi andes sisse lülitub ja et selline pump undab-gi veits kui gaasi vähe anda!Mu isa sai aastaid tagasi 97a Omega tutika taksopargis, mäletan suht selgelt seda undamist parklas pöörates!
Kasutaja avatar
mardus72
Klubiliige
Kontakt:

minu masinal on siiski tegemist veaga,mitte normaalse nähtusega.rool veidi on koguaeg unnanud,aga oli kerge,nüüd on rool muutunud raskeks,külmalt on kõik ok.aga soojalt on suht raske kohapeal keerata.Pump siiski vist õhtal.
Kui probleemi saab lahendada,siis pole mõtet muretseda.Kui mitte,siis mis seal enam muretseda;)
Image
Kasutaja avatar
mardus72
Klubiliige
Kontakt:

Viga oligi ikkagi roolivõimupumbas.Selle vahetusega sai mure murtud:)
Image
Vasta