2,5 v6 jukerdab

Kõik asjad mis on seotud mootoritega nii diisel kui bensiin ja gaas.
marco505

Re: 2,5 v6 jukerdab

Postitus Postitas marco505 »

Rebane89 kirjutas:Tuju: Minu omegat mõtlesid??? Kui mõtlesid äkki räägiks mida ja kuidas tegema peaks?

Marco505: Räägi kas sul roheline sedaan omega?
jah roheline jah...mis siis?
no ok,see mootori pöörete andur ,see selleks,kuid siis see teine viga,et gaasiklapi asendi andur...vaatasin autodatast et seda saab testriga kontrollida,seda ka tegin...kuid nüüd lugu järgmine,autodata näitab et ühenda tester pistiku n2 ja nr3 juhtmesse,süüde sisse ja siis kui gaasiklapp on kinni,peaks näitama 0,1-0,6v ja kui klapp täitsa lahti siis 3,9-4,8v ,kuid mul täpselt vastupidi,minu nr. küll jäävad selle vahemaa sisse ilusti nagu näidatud,kuid vastupidi siis,kui klapp kinni siis 4,...v ja kui klapp lahti siis 0,...v,et kuidas nagu seda seletada?selle anduriga seal ei saa midagi teha ka,ei puhastada ega midagi,see ei käi lahti.

ja tekkis paar küsimust veel,uurisin seal kapoti alust ja jäid silma 2 lahtist otsa:
1 siis juhe,millel pistik otsas ja selle sees 3 klemmi
pilt
Pilt

2 ja siis mingi toru,mis peaks nagu kuskile minema,kuid samamoodi on lahti(plastik toru,millel siis omakorda kummist toru jupp otsas)
pilt
Pilt

mõlemad siis asuvad kõrvalistuja pool mootori külje peal...pildid telefoniga tehtud,pole kõige parem kvaliteet kuid ehk saate aru.:P
Rebane89

Postitus Postitas Rebane89 »

see minu vana oomega, ülimalt müstiline masin oli, müüsin ta tartusse ja sealt läks tallinasse.
minule mingi kutt ütles et to pistik on lambda andur, et tal üks seal taga ka või no ma ei tea palju tõepõhja seal on.
kas kondi laager ikka undab tal?
kas kui maanteel anda 80 peal kaasi kas siis viskab ikka ülekere vibra sisse?
aa ja kas sa ei leidnud sealt auto pealt mingit tähikute komplekti? võib kuskil taga panipaigas olla või siis istme all või ma ei tea, kui leiad võin sulle 4 või 6 pakki teha :D
kui miski veel selle auto kohta huvitab siis küsi, minu käes oli ta ca 1,5 kuud tagasi! Eriti ma temaga ei sõitnud kuna oli müügi auto, aga üks 2000 km küll ma arvan.
marco505

vastatud privas...kuid noh vaatasin veel korra ja no ei leia mingit teist lahtist otsa kuhu see pistik võiks käia,kuid selline ta näeb välja küll nagu ta siiski kuskil käima peaks...seal süütebloki kohal on samasugune juhe,selline must ja jämedam,mis siis on ühendatud ilusti(mõlemad siis,2 ühesugust juhet jooksid sinna mootori taha kuskile,alla) ,lambdasid tal 2 sellisel juhul arvan et tõesti see juhe on lambda oma,kuid miks ta pole ühendatud ei saa aru...kusjuures mõõtsin sealt klemmides takistust,vist oli 1,2 klemmi pealt takistus mingi 170 ja vaikselt tõusis,mul mootor vist polnud ka enam väga soe...
marco505

1 inimene pakkus et ehk puterdab seepärast et karterituulutus umbes...kas või nii olla?mis seal umbe saab minna,kuidas puhastada,on ehk kellelegi kogemusi?

hetkel masin käib mul nii...külmast peast 4-5 pütiga podiseb,häälest kuulda ja vibra sees...soojast peast vahel lööb selge hääle,et käib ilusti 6 pütiga ja suht ergas,vahel jälle sõidu aeg podiseb,nagu käiks 5 pütiga....samas ühtlaselt sõites väikse gaasiga,siis toimib ilusti ja nii kui gaasi vajutada siis hakkab podin pihta kohe...samas kui küünlad ka maha kakkuda siis kõik küünlad kuivad,et ei ole nii et 1 pütt ei toimiks..kõik toimivad ikka....
marco505

niisiis....võtsin selle karteri tuulutuse toru seal vahelt välja ja see tõesti oli täitsa umbes...sellist tahma vms täis...puhastasin ära....ja panin tagasi...käib igaljuhul paremini...korra sain proovida...rohkem polnud aega...kui aega saan,teen väikse sõidu ja vaatan kas on tulemus parem...igaljuhul külma mootoriga käis küll paremini kui ennem...
imelik et see mootor siis nii tundlik karterituulutuse asjus või.... :shock:
opelist

Postitus Postitas opelist »

Kas tuulutust puhastades pleenumi peal oleva plastkarbikese (see, kuhu suurelt ECOTEC peale kirjutatud) ka läbi loputasid?
Võin eksida, aga lambda juhe peaks minema suurema pundiga käigukasti juurde; kuskil on küll ilmselt pistik vahel, kuid vist pisut madalamal. Kuhu selle lahtise vooliku teine ots jookseb?
Süütemooduli kohta niipalju, et selle rikke korral peaks vahele jätma kaks silindrit, kuna kokku kolm sektsioon (ehk kaks silindrit saavad sädet samast poolist ja samaaegselt).
marco505

ei puhastand seda...a kuidas selle sealt kätte saab?

sellest olen aru saanud jah juba et lambda andurite juhtmed sinna kasti külge lähevad...kompisin käega sealt kõik läbi,nii kaugele kui ulatasin...
peale puhastamist hakkas natuke paremini tööle kuid ikka imelikult puterdab ja põriseb,täpselt nagu 1 pütt oleks tagant ära,kuid küünlad maha võttes,kõik ainult tahmased,märjad pole ükski...
Vasta